Vágólapra másolva!
Bardóczky Kornél és Kiss Sebő játssza a pénteki két egyest a bolgárok elleni Davis-kupa-mérkőzésen, Plovdivban. Az Euro-afrikai zóna II. csoportjának második fordulójában sorra kerülő összecsapáson 11.30-tól Bardóczky Ilia Kusev ellen kezd, ezt követően pedig Kiss-Ivajlo Trajkov párharc lesz - derült ki az összecsapás csütörtöki sorsolásán.

A szombati párosra (13.00) Bardóczkyt és Kisgyörgy Gergelyt jelölte Baranyi Szabolcs kapitány, ellenfelük a Todor Jenev, Jordan Kanev duó lesz. Vasárnap 11.30-tól Bardóczky-Trajkov és Kiss-Kusev párharcra kerül sor.

"Bardóczkynak mindenképpen nyernie kell, míg a második találkozó teljesen nyitott. Amennyiben Kiss Sebő is győz, akkor van esélyünk a sikerre" - mondta Baranyi Szabolcs.

"A bolgár páros nagyon erős, ezért szombaton is nagy csatára számítok. Egy biztos: ha ez a mérkőzés Magyarországon lenne, akkor jóval nagyobb esélyünk lenne a győzelemre. Mindenképpen szoros lesz a végeredmény, óriási fegyvertény lenn lenne, ha 3-2-re mi győznénk."

Sikerük esetén a magyarok a lengyel-grúz mérkőzés győztesével játszanak a feljutásért szeptember 22. és 24. között.

Az első körben Baranyi csapata 5-0-ra lépte le Egyiptom együttesét Hódmezővásárhelyen, míg a bolgárok - hazai pályán - 3-2-re nyertek az idei Australian Openen döntős Markosz Bagdatisszal felálló ciprusi gárda ellen.

A magyarok a Davis-kupában eddig két alkalommal mérkőztek a jelenlegi házigazdákkal: 1980-ban, Szófiában 3-1-re, 1999-ben, Budapesten pedig 4-1-re verték a bolgárokat.