Vágólapra másolva!
Szombaton és vasárnap Debrecenben kerül sor a 111. atlétikai országos bajnokságra, amely gyakorlatilag az utolsó lehetőség a versenyzők számára, hogy teljesítsék az augusztusi göteborgi Európa-bajnokság kiküldetési szintjét.

Mérei László, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) szakmai igazgatója elmondta, eddig 13 atléta érte el a MASZ, míg további hat az európai szövetség által meghatározott - a MASZ-énál gyengébb - limiteredményt.

"Az ob-n lehet még egy-két Eb-t érő produkcióra számítani, a várható hőség ugyanakkor nem könnyíti meg az indulók dolgát" - közölte várakozásait Mérei.

A MASZ elnöksége jövő szerdán ül össze és határoz az indulókról, így ekkor dől el az is, hogy a MASZ-szinttől mindössze egy tizeddel elmaradt férfi 4x100 m-es váltó utazhat-e Svédországba. A staféta már nem tud faragni eredményéből, mivel a debreceni seregszemlén klubok vetélkednek egymással a váltóversenyek során.

Az ob szombaton 12 órakor, a női kalapácsvetéssel veszi kezdetét, míg vasárnap 13:30 órától a női diszkoszvetés nyitja a versenyek sorát.