Vágólapra másolva!
Ártatlanságát hangoztatja Jan Ullrich, a Tour de France-on 1997-ben győztes német országúti kerékpáros, akivel pénteken bontott szerződést a T-Mobile, mivel belekeveredett a spanyolországi doppingbotrányba.

"Sosem éltem tiltott szerrel, sosem csaptam be a többi versenyzőt. Továbbra sem értem, hogy miért dobott ki a csapatom, amelytől több támogatást vártam ebben a nehéz helyzetben. Mindig is hangoztattam, hogy Tour-diadallal kívánok visszavonulni, ezért jövőre ismét megpróbálom" - mondta a svájci Blick című lapnak a 32 éves klasszis, aki a múlt héten minden betervezett versenyét lemondta.

Ami a megtagadott géntesztet illeti, Sydney olimpiai bajnoka közölte, hogy méltatlannak tartja az eljárást, hiszen nem gyilkos vagy bűnöző.

Forrás: EPA

A Süddeutsche Zeitung című lap másfél hete arról számolt be, hogy a spanyol rendőrség lefoglalt egy füzetet, melyben tételesen, napra lebontva felsorolták, Ullrich mikor, milyen tiltott szert szedett a tavalyi Tour de France-on.

A német sztárt és klubtársát, Oscar Sevillát, valamint húsz további kerekest egy nappal az idei Tour rajtja előtt zárták ki, mert a nevük szerepelt a doppingügy központi figurájának, dr. Eufemiano Fuentesnek a jegyzeteiben.

* * *

Legalább 102 millió eurós bevétellel számolnak a jövő évi Tour de France kerékpáros körverseny londoni rajtjának szervezői. Az angol fővárosban az előzetes számítások szerint 120 ezer rajongó összesen 237 500 éjszakát tölt majd el. A szigetországiak 2,2 millió euróért szerezték meg a start jogát a rendező Amaury Sport Organisationtól, és 7 milliót szánnak a felmerülő költségekre. A 94. Tour 2007. július 6-án indul a Trafalgar térről, az első szakasz pedig Londonból Kent grófságba vezet.