Társoldalunk:

Erdei leiskolázta Ulrichot

2006.07.30. 0:01

Erdei Zsolt hatodszor is megvédte világbajnoki címét, Oberhausenben a WBO félnehézsúlyú címmérkőzésén egyhangú pontozással győzte le klubtársát, a német Thomas Ulrichot.

Bár előzetesen sokan tartottak attól, hogy a hazai pálya lejteni fog Ulrich számára, Erdei a szorítóban mutatott teljesítményével mindenkit meggyőzött arról, hogy kettőjük közül ki a jobb bokszoló.

Szinte végig kézben tartotta a találkozót, balegyeneseinek köszönhetően szépen kidekorálta a német arcát, ráadásul remekül védekezett, Ulrich ütéseinek nagy része Madár kesztyűjén halt el.

Ulrich csak abban bízhatott, hogy egy nagy ütéssel padlóra küldi Erdeit, de a magyar öklöző erre esélyt sem adott ellenfelének, és mivel mindhárom pontozó őt látta jobbnak (120-108, 118-110, 116-112), így hatodszor is sikeresen védte meg világbajnoki címét, egyben igazolta, hogy minden szempontból ő az Universum Box-Promotion első számű versenyzője.

Madár elégedetten értékelte saját teljesítményét: "A meccs közben időt hagytam magamnak, levédtem az ütéseit, és balegyeneseimmel megelőztem őt. Azt hiszem, ez volt a mérkőzés kulcsa. A végén aztán még a jobbegyeneseim is bejöttek" - nyilatkozta a 32 éves klasszis. "Nem akartam előre elkiabálni, de a felkészülésem pompásan sikerült. Olyan jó erőben éreztem magam, mint a Gonzalez elleni találkozón. Sőt kicsit még jobban is. Úgy véltem a mérkőzés előtt, Ulrich nehezebb ellenfél lesz, mint Gonzalez, ám végül a nem igazolta a várakozásomat. Ulrich más taktikával talán eredményesebb lehetett volna ellenem, de hiába vártam, nem igazán jött nekem. Igaz, minden bizonnyal ő sem akart kinyílni, mert tudta, ha többet támadna, egy jobbegyenessel eldöntöttem volna a találkozót, de persze addig én is kaptam volna több pofont."

Forrás: [origo]

A hamburgi Universum magyar kiválósága huszonötödik profi mérkőzését is győztesen vívta meg, sikereiből 15-öt kiütéssel ért el. Erdei a mérkőzés után megerősítette, hogy gyermeke születéséig nem fog az ökölvívással foglalkozni, így legkorábban az év végén - vagy még később - száll ismét ringbe.

Klaus-Peter Kohl, a hamburgi Universum vezetője szerint fényes jövő vár Erdei Zsoltra. "Azért eresztettem össze két versenyzőmet, hogy megtudjam, melyikük lesz a klubom félnehézsúlyú képviselője. Zsolt még sosem küzdött ilyen nagyszerűen, és mivel német ellenfelet győzött le, annyit nőtt a népszerűsége, mintha még ötször megvédte volna az övét. Ő fog bosszút állni a Tigrisért!" - jelentette ki a promóter.

Az istállófőnök következő célja a címegyesítő meccs összehozása lesz Fabrice Tiozzo ellen. A Boksz Világszövetség (WBA) francia bajnoka tavaly februárban kiütötte a Tigris becenevű - és a csata után visszavonult - Dariusz Michalczewskit, aki 1994-től 2003-ig birtokolta a WBO-övet.

[origo] / (MTI)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK