Társoldalunk:

Cseh már az előfutamon tönkreverte a mezőnyt

2006.08.01. 10:11

Barta Nóra bejutott a legjobb 12 közé, ám a legjobb hatba már nem sikerült beverekednie magát a nők keddi egyméteres műugró versenyében. Kormos Villő az első körből sem ment tovább, mert pontszáma (192,10) csak a 15. helyre jogosította.

Barta a selejtezőben bemutatott öt ugrásával 246,25 pontot gyűjtött, s harmadik legjobbként került az elődöntős mezőnybe, amely két részre - 6-6 fős csoportra - bontva délben állt ismét ugródeszkára. A BVSC versenyzője a B betűjelűbe került, s hogy álmai valóra váljanak, tehát hogy a hatos finálé tagja legyen, ahhoz itt is az első három hely valamelyikét kellett volna elfoglalnia.

"A fő feladat a továbblépés volt, és bár nagyon izgultam az elején, a három első ugrásom megnyugtatott, mert nagyon jól sikerült valamennyi" - mondta a 22 éves, korábbi ifjúsági világbajnok az elődöntőt megelőzően.

Elődöntős csoportjában végül negyedik lett, így nem jutott fináléba. A selejtezőből harmadik helyen továbbjutott magyar versenyző a harmadik sorozat után még az élen állt, a negyediket követően pedig második volt, ám az utolsó ugrását (két és feles Auerbach-szaltó) elrontotta. Így további két ugró is megelőzte, és lemaradt a hatos döntőről.

"Így is nagyon klassz volt, hogy Nóra ekkora és ilyen lelkes közönség előtt versenyezhetett, de bosszantó, hogy az utolsó pillanatban ment el az esély" - mondta Ligárt Balázs edző. Barta sem volt elkeseredve: "Sajnálom, hogy ez történt, de nem törtem le, megpróbálok, és fogok is javítani 3 méteren" - mondta a 257,45 pontjával összességében Eb-7. versenyző.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK