Társoldalunk:

Cseh már az előfutamon tönkreverte a mezőnyt

2006.08.01. 10:11

Átütő sikert aratott a külföldieknél a tipikus magyar termék, a pöttyös túrórudi: nincs olyan hűtőszekrény, amelyre ne járnának rá az Európa-bajnokság vendégei. Ugyanakkor az úszóedzők szóltak, ha lehet, a bemelegítő-medence és a versenymedence környékéről vigyék el a hűtőket, mert a versenyek időszakában nem kifejezetten hasznos, ha az úszók folyamatosan tömik magukat a finom csemegével. Márpedig eddig tömték: a hétfői záró adat szerint 1422 rúd rudi fogyott a versenyzői térben. Ezért "Rudi" visszahúzódik a LEN-villába és a médiasátorba.

Hivatalos statisztikák ugyan nem készültek, mégis kijelenthető: Steffen Britta a világ leggyorsabb úszónője. A hétfőn világcsúcsot javító német 4x100-as gyorsváltó harmadik embere ugyanis 52.66 másodperc, azaz már-már férfias idő alatt teljesítette a két hosszt, s hasonló produkcióra még soha senki nem volt képest, függetlenül természetesen a "repülőrajttól".

A villámlány november 16-án lesz 23 esztendős, 1,80 méter magas, de mindössze 60 kilós. Berlinben él, gazdasági mérnöknek tanul. Eddig csak rövid pályás Európa-bajnokságokon jeleskedett, már 1999-ben érmet nyert a 4x50 m-es gyorsváltóval. Az athéni olimpián a negyedik helyen végzett német staféta tagja volt, de csak az előfutamban. Idén viszont 54.29 mp-es országos rekorddal megnyerte a német bajnokságot, s ezzel harcolta ki helyét az Eb-n. Teljesítményére jellemző, hogy a 2004-es olimpián egyedül a győztes ausztrál kvartett hajráembere, Jodie Henry ért el 53 mp-en belüli időt (52.95), tavaly a montreali vb-n senki.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK