Vágólapra másolva!
A 100 női mellen elért harmadik helyére Kovács Ágnes pénteken, 200-on ráduplázott a margitszigeti úszó Európa-bajnokságon, s második bronzérme után is fülig érő szájjal nyilatkozott magyar újságíróknak. Az biztos, hogy olimpiai bajnoknők pályafutása nem ér véget az Eb-vel - ugyanis jövő héten egy hamburgi meghívásos versenyen is rajtkőre áll. Azt, hogy kitart-e a pekingi olimpiáig, a jövő héten jelenti be.

"Ennek a bronzéremnek is nagyon örülök, mert az Eb előtt úgy gondoltam, ha egy érmet nyerek, akkor már boldog leszek. Ezt az érmet kétszázon vártam magamtól, így most jobban is izgultam, mint a száz döntője előtt. Ez sajnos meglátszott a kezdésemen, mert az elején elmentem az angol lánnyal, akit most nem lehetett megverni. De semmit se bánok, mert amennyire kellett, bírtam a végét is, és most itt van a második érmem is a nyakamban! Az elmúlt években sokszor megesett, hogy századokkal csúsztam le a dobogóról, most viszont az égiek velem voltak. Szombaton még hátra van az ötven mell, indulok a vegyes váltóban is, de már elmondhatom, hogy Európa-bajnokság úgy sikerült, ahogy terveztem, megtörtént a nagy visszatérés, Ági volt, és Ági van!" - kezdte vidáman Kovács Ági a vegyes zónába érve.

- És Ági lesz is? - kapta a kérdést.
- Azt ígértem, hogy az Eb-n ért benyomások alapján döntök a folytatásról, és ezt tartom is.

- De magában már döntött?
- Várjuk ki a végét, jövő héten megmondom! De egyébként az biztos, hogy az Eb nem az utolsó versenyem, mert a jövő héten Cseh Lacival megyünk egy hamburgi meghívásos versenyre.

- Vasárnapra mi a cél?
- Az ötven nagyon lutri szám, erre nehéz jósolni. Akkor már boldog lennék, ha ebben a számban és a váltóban is ott lennék a döntőben.

Boulsevicz Beatrix 100 pillangón hajszállal maradt le a dobogóról, 59,11-gyel lett negyedik, s ez azért is bosszantó, mert az elődöntőben elért 59,06-os idejével bronzérmes lett volna. "Kicsit csalódott vagyok, van bennem hiányérzet, mert jó lett volna érmet szerezni. Úgy érzem, megtettem, amit tudtam, sajnos a végére lemerevedtem, szerintem lehetett is látni, hogy lassulok. Szombaton kétszázon indulok, de hogy mivel lennék elégedett, azt most nem árulom el" - fogalmazott Boulsevicz Beatrix.

Forrás: MTI

Az előfutamokból Cseh László 200 háton 1:57,76-os országos csúccsal a harmadik helyen került be a döntőbe. "Reggel meglehetősen fáradtnak éreztem magam, de sikerült pihennem, és az úszás is jól ment. Mondhatom, hogy kevésbé fáradtam el, mint 200 vegyesen. A döntőben megpróbálom tovább javítani az időmet, de se éremben, se helyezésben nem gondolkodom előre. Szombaton este még leveztek, utána nagyot alszom, és szerintem vasárnap délután a 400 vegyes döntőjében nem lesz gond" - nyilatkozta a 200 vegyesen egy aranyat már begyűjtött versenyző.

Forrás: [origo]

Szepesi Nikolett 50 háton 29,22 mp-es országos csúccsal a hatodik legjobb időeredménnyel jutott be döntőbe: "Azt láttam, hogy a mellettem úszó német Buschschultéval tartom a lépést, de ennek ellenére nem voltam a biztos benne, hogy bejutok a döntőbe, ezért nagyon örülök, hogy sikerült! S persze amiatt is boldog vagyok, hogy hét századot javítottam a két évvel ezelőtti madridi Eb-n felállított magyar csúcsomon. Ami a szombat délutáni döntőt illeti, azt most nem mondom meg, hogy hányadik helyre várom magamat, de a csúcson még mindenképpen szeretnék javítani. Ötven háton nincs taktika, nyomni kell végig az egészet, és nyomi is fogom! - ígérte meg egy nagy mosoly kíséretében Szepesi Nikolett.

Cseh László és Szepesi Nikolett mellett 50 férfi mellen Flaskay Mihály a negyedik legjobb időeredménnyel kvalifikálta magát a döntőbe.

Fábik Tibor