Vágólapra másolva!
Az amerikai Andy Roddick nyerte a 2,45 millió dollár összdíjazású, Cincinnatiben zajló keménypályás férfitenisz-tornát, miután a fináléban legyőzte a spanyol Juan Carlos Ferrerót. Az idei első tornagyőzelmét arató hazai közönségkedvenc 1 óra 10 perc alatt diadalmaskodott spanyol riválisával szemben.

Eredmény, döntő:
Roddick (amerikai, 9.) - Ferrero (spanyol) 6:3, 6:4

A szerb Ana Ivanovic nyerte az orosz Dinara Szafina elleni eső miatt félbeszakított elődöntőt az 1,34 millió dollár összdíjazású montreali kemény pályás női tornán. A szombaton 6:1, 3:4-es Ivanovic-vezetésnél beszüntetett összecsapás vasárnap mindössze három játékkal folytatódott, miután a szerb játékosnak ennyi is elég volt a sikerhez.

A versenyt vasárnap sem fogadta kegyeibe az időjárás, ugyanis az eső miatt az elődöntőt a tervezettnél öt órával később tudták csak folytatni, míg Ivanovic Martina Hingis elleni fináléját a szervezők kénytelenek voltak hétfőre halasztani.

elődöntő:
Ivanovic (szerb, 13.) - Szafina (orosz, 9.) 6:1, 6:4

a döntőben:
Hingis (svájci, 7.) - Ivanovic

Czink Melinda nem jutott fel a 32-es főtáblára az egyesült államokbeli New Havenben zajló, 600 ezer dollár összdíjazású női tornán, mivel a selejtező harmadik körében kikapott. A legjobban jegyzett magyar játékos két mérkőzést is sikerrel vett a kvalifikációban, előbb az észt Maret Anit, majd az orosz Anasztaszja Rogyionovát verte, végül azonban - a főmezőnybe kerülésért - nem bírt az amerikai Jill Craybasszel (3:6, 2:6).