Vágólapra másolva!
Reményfutamában a második helyen végzett, ezzel bejutott a csütörtöki középdöntőbe a Verőci Lídia, Kónya Alíz kétpárevezős egység a London melletti Etonban zajló világbajnokságon.

Nem sikerült viszont a 12 közé kerülés a fináléba várt Haller Ákos, Pető Tibor kétpárnak, mivel a reményfutamában harmadikként ért célba, a középdöntős szerepléshez pedig az első kettőben kellett végezni.

"Jól kezdtek, de nem bírták a pályát erőből. Egyébként nagyon sűrű a mezőny, kis hiba is elég ahhoz, hogy egy-egy egység lemaradjon a legjobbak küzdelméről" - mondta Melis Zoltán szövetségi kapitány a korábbi kétszeres világbajnok kettősről.

Hallerékéhez hasonló sorsra jutott az egypárban szereplő Bencsik Gábor is, aki negyedikként lapátolt a célba reményfutamában. "Maga alatt evezett, erőtlen volt, valamiért nem jó formában érkezett a világbajnokságra" - értékelt a szakvezető.

Utóbbi két egység szerdán száll újra vízre, akkor a tét az lesz számukra, hogy a C, vagy a D döntőben fejezik-e be a szereplésüket.

A könnyűsúlyú kétpárban címvédőként induló Varga Tamás, Hirling Zsolt duó hétfőn a második helyen végzett előfutamában, így egyenes ágon bejutott a pénteki középdöntőbe.