Társoldalunk:

Lékó Péter visszatér a magyar válogatottba

2006.08.29. 17:44

Kedden délután sajtótájékoztató keretében ismertették a szerdán kezdődő, miskolci Lékó Péter-Anatolij Karpov nyolcjátszmás rapidsakk párosmérkőzés programját és érdekességeit, s egyúttal bejelentették: a magyar játékos visszatér a válogatottba. 

Káli Sándor, a rendező város polgármestere azt mondta: szeretné, ha a borsodi megyeszékhely a jövőben a sportág fővárosává válna, ennek szellemében támogatták a párosmérkőzést.

Forrás: MTI

Lékó Péter, Anatolij Karpov és Verőci Zsuzsa

Carsten Hensel, Lékó menedzsere újságírói kérdésre válaszolva bejelentette, hogy pártfogoltja - aki nem vett részt a május-júniusi torinói sakkolimpián - visszatér a magyar válogatottba. A menedzser ennek részleteiről elárulta, hogy voltak nézeteltéréseik a hazai szövetséggel, de most már előretekintenek. Lékó egyébként a közelmúltban hosszabb beszélgetést folytatott Káli Sándorral, aki - annak fejében, hogy Miskolc város szponzorokkal kiegészülve minden évben biztosítja a mostanihoz hasonló párosmérkőzés anyagi hátterét - arra kérte, hogy ismét álljon a nemzeti csapat rendelkezésére. Hensel elmondta: a polgármester kívánságát tiszteletben tartják, így a jövő évi, Görögországban sorra kerülő csapat Európa-bajnokságon és a 2008-as sakkolimpián Lékó ismét tagja lesz a magyar válogatottnak.

A sajtótájékoztatón Lékó és az orosz Anatolij Karpov is kijelentette, hogy szerdától elszánt küzdelmet, változatos partikat várnak, s mindketten mosolyogva tették hozzá: győzzön a jobbik!

A miskolci Nemzeti Színházban tartott sorsolási ceremónia keretében Lékó Péter a világos, Anatolij Karpov pedig a sötét színt húzta, így a torna valamennyi napján Lékó Péter játszik majd először világossal.

A párosmérkőzés programja: szerdán és csütörtökön, valamint szombaton és vasárnap egyaránt 16 és 17.30-kor kezdődnek a partik a Nemzeti Színházban. Belépődíjat nem szednek, az eseményt ingyenesen lehet megtekinteni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK