Vágólapra másolva!
Az ukrán Sztaniszlav Merdov lesz Mészáros András ellenfele a szeptember 9-ei, szentesi gálán, amelyen a Bokszvilágszervezet (WBO) pehelysúlyú interkontinentális övét teszi kockára a magyar öklöző.

Az általában nagypehelysúlyban versenyző, 30 éves, 180 cm magas rivális eddigi 16 profi győzelme közül 14-et kiütéssel aratott, négyszer ugyanakkor kikapott.

A szentesi gálán további két mérkőzést rendeznek: Nagy József és a brit Darren Rhodes a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) betöltetlen nagyváltósúlyú interkontinentális övéért bokszol, míg Petrovics János és Burányi László a nagyváltósúlyú magyar bajnoki címért küzd meg egymással.

* * *

Vlagyimir Klicsko, a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) ukrán nehézsúlyú világbajnoka az amerikai Calvin Brock ellen védheti meg címét. A találkozóra november 11-én, a New York-i Madison Square Gardenben kerül sor.

A 30 éves Klicsko április 22-én került az IBF trónjára azzal, hogy legyőzte az amerikai Chris Byrdöt. A nála egy esztendővel idősebb Brock eddig veretlen a profik között, 29 győztes mérkőzése közül 22-t kiütéssel nyert meg.