Vágólapra másolva!
Az orosz Marija Sarapova nyerte a női egyest az év utolsó tenisz Grand Slam-tornáján, a New York-i US Openen, miután a döntőben 1 óra 30 perc alatt, két játszmában nyert a belga Justine Henin-Hardenne ellen.

Az első szett elején mindkét teniszező sokat hibázott: Sarapovának két lehetősége is volt arra, hogy elnyerje riválisa adogatójátékát, ám a belga klasszis sikerrel hárított. Ettől aztán Henin-Hardenne annyira megnyugodott, hogy a folytatásban azonnal brékelte ellenfelét (2:0). Az orosz szőkeség azonban nagyon jól ismerte a tenisztörvényt: azonnal válaszolt, kőkemény ütésekkel visszavette, amit elveszített, aztán kiegyenlített (2:2). Kezdődhetett minden elölről: mindketten nyertek két-két gémet (4:4), majd Henin-Hardenne ismét hibák sorozatát követte el és az orosz az első játszmáért adogathatott. Kíméletlenül ki is használta a lehetőségét, egy gyilkos erejű szervával már az első szettlabdáját értékesítette, s 44 perc alatt nyerte az első játszmát.

A folytatásban egészen 3:3-ig fej-fej mellett haladt a két teniszező. Mindketten nagyon magas színvonalon játszottak, szinte alig hibáztak. Többnyire Sarapova támadott, ám Henin-Hardenne elképesztően jól védekezett: a belga egyik oldalról a másikra szaladgált és hihetetlen biztonsággal nyeste-pörgette vissza a labdákat. Az volt a kérdés ki bírja tovább szusszal? Kiderült: az orosz. A hetedik - egyes teniszezők szerint sorsdöntő - gémben Sarapova elnyerte a belga szervajátékát, nullra seperte be sajátját (5:3) és már csak egy gém választotta el második GS-diadalától. Henin-Hardenne mentette ami még menthető volt: szépített. Ám ez kevés volt, Sarapova a mérkőzésért adogathatott: két meccslabdához jutott és már az elsőt értékesítette. Aztán az orosz boldogságában térdre borult, úgy köszönte meg az égieknek sikerét, kezet fogott szomorkás riválisával, majd felszaladt a lelátóra, hogy megölelje a papáját. Sarapova második GS-győzelmét gyűjtötte be: az elsőt 2004-ben Wimbledonban aratta.

női egyes, döntő:
Marija Sarapova (orosz, 3.) - Justine Henin-Hardenne (belga, 2.) 6:4, 6:4

férfiak, páros, döntő:
Martin Damm, Leander Paes (cseh, indiai, 6.) - Jonas Björkman, Max Mirnyij (svéd, fehérorosz, 2.) 6:7(5-7), 6:4, 6:3

nők, páros, döntő:
Nathalie Dechy, Vera Zvonarjova (francia, orosz) - Dinara Szafina, Katarina Srebotnik (orosz, szlovén, 8.) 7:6 (7-5), 7:5