Vágólapra másolva!
A kecskeméti birkózóklub válogatott versenyzője, Horváth András az utolsó pillanatban maradt le a kínai világbajnokságról. A 74 kilogrammos versenyző helyett nem indít senkit a Magyar Birkózó Szövetség.

"Sajnos augusztus 20-án a brassói román nagydíjon megsérültem. Az egyik fogásnál két bordám összecsúszott, ami borzalmasan fájt, így több hetet ki kellett hagynom" - kezdte Horváth András, aki junior korosztályban volt már világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérmes is.

"Az a rémkép ötlött fel bennem, hogy elúszott a világbajnokságom. Az utolsó orvosi vizsgálat szerint, két héttel el a vb előtt azonban már 75 százalékos állapotban voltam. A legutóbbi edzésen teljes értékű munkát végeztem, ám még sem indulhatok a világbajnokságon."

- A hiányzást kifejezetten a sérülésének köszönheti, vagy volt más indok is?
- Ennél összetettebb a dolog, mert előzetesen a klubom és a szövetség megállapodott abban, hogy fele-fele arányban fizetik a kínai utamat. A sérülés miatt a szövetség ódzkodott, míg az egyesületem késlekedett az összeg elutalásával, szóval a két szék között a pad alá estem.

- Mihez kezd most?
- Nincs mit tennem, szeretnék tökéletesen felépülni, és októberben nekiállok a jövő évi felkészülésnek. A télen szerintem a Bundesligában birkózom majd.

Forrás: MTI

- Ez azt jelenti, hogy a tanulás háttérbe szorul?
- A Miskolci Egyetem közgazdász szakán végeztem, idén pedig felvettek a Gazdasági Főiskolára, de sajnos annyira rossz a levelezőcsoport programbeosztása - pénteki és szombati napok -, hogy azokon az időpontokon folyamatosan versenyzem, így egyelőre a középfokú birkózóedzői tanfolyamot fogom elvégezni.

- Helyettesíti valaki a 74 kilogrammosok mezőnyében?
- Tudtommal a szövetség nem indít versenyzőt a súlycsoportomban, így a kötöttfogású válogatott sem lesz teljes. Azt viszont ígérhetem, hogy itthonról is szívből szurkolok a fiúknak, hogy minél szebb eredményeket érjenek el.

Tomka Tivadar