Vágólapra másolva!
A tavalyi év egyik legeredményesebb birkózója egyértelműen a nehézsúlyú Aubéli Ottó volt, aki a budapesti világbajnokságon és a várnai Európa-bajnokságon is bronzérmet nyert szabadfogásban. A sportoló alig egy évvel ezelőtt még a visszavonuláson törte a fejét, aztán meggondolta magát.

"Azért döntöttem a folytatás mellett, mert éreztem, tudok még fejlődni, javulni és kár lett volna idő előtt abbahagynom" - indokolt Aubéli Ottó, a 120 kilogrammos válogatott versenyző. "A legfontosabb természetesen az volt számomra, hogy a családom is adja áldását sportkarrierem folytatására. Miután a beleegyezést megkaptam, jöhettek a sportos mindennapok, amit már az elmúlt évtizedekben megszoktam. Még mindig örömet jelent a birkózás, és egyáltalán nem érzem, hogy az a temérdek munka, amit elvégzünk a válogatottal, nyűg lenne a számomra. Ha így lenne, biztosan nem mennék le többet a terembe.

- Panaszkodni nincs oka, hiszen a nemzetközi felkészülési versenyeken, kiválóan birkózott.
- Úgy gondolom, hogy nem ment rosszul a birkózás. Idén olyan ellenfeleimet is sikerült legyőznöm, akiktől idáig mindig kikaptam, ez is alátámasztotta azon álláspontomat, hogy van még bennem tartalék. Természetesen a meghívásos viadalokból messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, hiszen az igazi erőmérő a világbajnokság. A felkészülésünk vége felé járunk, szerencsére a sérülések elkerültek, a kiadott edzésadagot elvégeztük a csapattal. Azért fontos ezt hangsúlyoznom, mert már sokszor előfordult az előző években, hogy apró sérülések gátolták az embert, és bizony nagyon bosszantó tud lenni, hogy egy évig csak egy cél lebeg a versenyző szeme előtt, aztán egy szerencsétlen mozdulat mindent szertefoszlat. Tudom, hogy ezzel a sportolóknak együtt kell élniük, ezért is örülök a mostani zökkenőmentes időszaknak.

- Ez jó ómen a vb előtt?
- Minden bizonnyal. Sokkal jobb nyugodtan utazni egy világeseményre, értem ezalatt, hogy tudom, maximális erőbedobással dolgoztam végig a hosszú hónapokat.

- Mivel lenne elégedett Kínában?
- Nehéz kérdés. Jó volna éremmel hazatérni, ám a mezőny rendkívül erős. A nálam jobb birkózóktól, ha szoros csatában kapok ki, akkor nem leszek dühös, viszont csalódott lennék, ha esetleg olyas valaki verne meg, akit rendre legyőztem. Azt kívánom, hogy az adott szituációban a legtöbbet nyújtsam a szőnyegen.

NÉVJEGY

Születési idő:

1975. március 31.

Egyesület:

Váci Forma SE

Edző:

Nagy Lajos

Legjobb eredményei:

vb-3 (2005), Eb-3. (2005)


Tomka Tivadar