Vágólapra másolva!
A bonni ügyészség utasítására házkutatást tartottak a doppingolással vádolt német profi országúti kerékpáros, Jan Ullrich svájci villájában.

Az 1997-es Tour de France győztesét azzal gyanúsítják, hogy rendszeresen vásárolt tiltott szereket a doppingdoktornak is nevezett spanyol orvostól, dr. Eufemiano Fuentestől.

Szerdán további kilenc személy otthonát és irodáit kutatták át. Az ügyészség közleménye szerint az összegyűjtött adatok értékelése még tart, de Ullrich ellen elég bizonyíték gyűlt össze ahhoz, hogy elindítsák az eljárást.

A német versenyző - aki hétvégi esküvője után jelenleg nászúton van - folyamatosan ártatlanságát hangoztatta, mondván, doppingellenőrzésen egyszer sem bukott meg. Csakhogy miután nyilvánosságra került, hogy neve szerepel Fuentes "ügyfeleinek" a listáján, csapata, a T-Mobile nem engedte elindulni az idei Tour de France-on, majd felbontotta a szerződését, amiért nem tisztázta magát hitelt érdemlően a doppingvádak alól.

Ullrich ugyanakkor egy sikert is elkönyvelhetett szerdán. Korábban ugyanis hitelrontásért pert indított Werner Franke német doppingszakértő ellen, aki szerint évente 35 ezer euróért vásárolt tiltott szert a spanyol orvostól. Franke ezt nem tudta minden kétséget kizáróan bizonyítani, ezért nyilvánosan elnézést kell kérnie a sportolótól, és ki kell fizetnie a perköltséget.