Vágólapra másolva!
Elhunyt Körmöczy Zsuzsa - tudatta az MTI-vel Gráf László, a Kútvölgyi Kórház ügyeletes orvosa. Minden idők legjobb és legeredményesebb magyar női teniszezője augusztus 25-én töltötte be 82. életévét.

Körmöczy Zsuzsa 1958-ban érte el legnagyobb nemzetközi sikereit: győzött Párizsban a Roland Garroson, harmadik helyet szerzett Wimbledonban, a világranglistán pedig a második helyet foglalta el.

1964-ben abbahagyta a versenyzést. Visszavonulása után sportvezetőként dolgozott, a női teniszválogatott szövetségi kapitánya és a Vasas teniszszakosztályának vezetője volt. 1994-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjének polgári tagozatát, 2003-ban MOB-díjat kapott.

Körmöczy Zsuzsa kilencéves korában kezdett el teniszezni. 18 évig a Vasas versenyzőjeként játszott. Hatszor nyert egyéni, tizenháromszor páros és vegyes páros bajnokságot. Nyolc éven át szerepelt a világranglista tíz legjobb játékosa között.

"Óriási veszteség érte a magyar teniszéletet: ő a legnagyobbak közé tartozott" - mondta Temesvári Andrea, a nyolcvanas-kilencvenes évek kimagaslóan legjobb magyar teniszezője, aki húsz éve nyerte meg Martina Navratilova oldalán a francia nyílt bajnokság párosversenyét, a Roland Garroson.

"A tenisz és a családja volt a mindene. Imádta klubját a Vasast, ahol én is játszottam. Nagyon sajnálom, hogy nem láthattam teniszezni, de tudom, nagy küzdő, csodálatos játékos, kiváló ember volt" - fogalmazott Taróczy Balázs, aki egyetlen magyarként, 1985-ben a svájci Heinz Günthardttal megnyerte a wimbledoni bajnokságot.

A Magyar Teniszszövetség (MTSZ) és a Vasas SC saját halottjának tekinti a legendás játékost.