Társoldalunk:

Vasárnapra maradt a döntés a Davis-kupában

2006.09.23. 16:34

Grúzia a párosban szépített Magyarország ellen a Római Teniszakadémián zajló Davis-kupa-mérkőzésen, miután az Irakli Labadze, Lado Csikladze duó négy játszmában legyőzte Bardóczky Kornél és Kisgyörgy Gergely kettősét. A két válogatott párharcának nyertese jövőre már az euro-afrikai zóna I. csoportjában szerepelhet, amely közvetlenül a világelit utáni kategória.

A találkozó előtti hivatalos megnyitó ünnepségen egyperces gyászszünettel emlékeztek meg az éppen egy hete elhunyt Körmöczy Zsuzsára, minden idők legjobb és legeredményesebb magyar női teniszezőjére.

A magyarok rendkívül jól kezdtek, hiszen azonnal elvették Labadze adogatását, utána pedig mindkét hazai játékos magabiztosan hozta saját szervajátékát, az ellenfél még bréklabdáig sem jutott. Ez leginkább annak volt köszönhető, hogy a grúzok pénteki formájukat "mentették át", azaz rengeteget hibáztak. Kisgyörgy ásszal zárta le a játszmát (6:4).

A folytatásban viszont nagyot változott a játék képe, a rivális folyamatosan szórta az ászokat vagy az ászértékű első adogatásokat, agresszíven megtámadott minden labdát, amivel gyakran nem tudtak mit kezdeni a hazai játékosok. A stílusváltás nagyon bejött a vendégeknek, hiszen a második szettben még gémet se tudott nyerni a magyar csapat (0:6).

Bardóczky láthatóan elbizonytalanodott, ami abban is megnyilvánult, hogy a grúzok rendre rá ütötték a labdákat. A pénteki egyesét megnyerő magyar teniszező 1:2-nél elvesztette adogatását, s ezt később nem sikerült korrigálni, így jöhetett a negyedik játszma (3:6).

A magyaroknak nem sikerült feltámadniuk, sőt Kisgyörgy is egyre többet rontott. Ennek következtében a vendégek kétszer is elvették a csak párosban szerepeltetett játékos adogatójátékát. 2:5-nél két mérkőzéslabdához jutottak a grúzok, de előbb Csikladze vétett kettőshibát, majd Bardóczky röptézett parádésan. A harmadik lehetőséget viszont Labadze könyörtelenül beütötte.

"Azt kell hogy mondjam, ez volt a realitás. A mi játékosaink egyikének sem a hálójáték az erőssége, márpedig párosban ez nagy előny. Az is nagyban közrejátszott a vereségben, hogy mindkét grúz játékos keze sült, szórták a bombaerős első szervákat, amelyekkel nem tudtunk mit kezdeni. Nem szeretnék jósolni a vasárnapot illetően, nyerhetünk is, de ki is kaphatunk, szóval kiélezett csata lesz" - mondta Baranyi Szabolcs szövetségi kapitány az MTI-nek.

Vasárnap 10 órától a két elsőszámú játékos, Bardóczky és Labadze játssza az első meccset, aztán Kiss Sebő és Csikladze következik.

Állás a 2. nap után:
Magyarország - Grúzia 2-1
Bardóczky Kornél, Kisgyörgy Gergely - Irakli Labadze, Lado Csikladze 6:4, 0:6, 3:6, 2:6

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK