Társoldalunk:

Lőrincz kiesett, Oláh és Majoros vigaszágon

2006.09.25. 9:36

Hétfőn a kötöttfogásúak 55, 60 és 66 kg-os kategóriáinak küzdelmeivel megkezdődött Kantonban a birkózó-világbajnokság. Az első napon érintett három magyar közül Lőrincz Tamás nem jutott el az éremcsatározásokig, Majoros István és Oláh Tibor a vigaszágon folytathatja szereplését.

Tomka Tivadar helyszíni jelentése Kantonból

A legkisebb súlycsoportban Oláh Tibor lépett szőnyegre, aki biztató kezdés után végül kikapott az azeri Bajranov Rusantól. Az első menetben Oláh nyert 5-2-re, aztan a másodikban 4-3-as, mig a harmadik menetben 5-0-s vereséget szenvedett, azonban miután ellenfele eljutott a dontőig, Oláh vigaszágon folytatja a világbajnokságot.

Újdonsült Európa-bajnokunk, Lőrincz Tamás 66 kilogrammban próbálkozott, és az első fordulóban a spanyol Sanchezt verte, igaz, nagy küzdelemben, hiszen 2-1-re (1-2, 4-0, 2-0) diadalmaskodott.

Aztán jött a 2003-as esztendő világbajnoka Jimmy Samuelsson Svédorszagból. A skandináv fiú némi színészkedéstől sem riadt vissza a találkozó során, ám Lőrincz ellen ez is keves volt, az ő kezét emelték a magasba, miután 2-1-re nyert (0-5, 5-0, 1-1).

A legjobb 4 között a török Seref Eroglu várta, aki többszörös világ és Európa-bajnok, de az idei moszkvai Eb-n már nyert Lőrincz az öreg róka ellen. Most sajnos nem sikerült a bravúr, mert a bírók alaposan támogattak a török birkózót, aki aztán a következő körben kikapott, így Lőrincz idő elott mehetett el zuhanyozni.

A 60 kilogrammosok mezőnyében Majoros István előszor Nam Kyong Jin ellen lépett szőnyegre, aki Észak-Koreából érkezett a világbajnokságra. Magabiztos pörgetesekkel nyert 2-1-re (2-0, 5-5, 2-0) olimpiai bajnokunk.

A folytatásban David Bedinadze állta Majoros útját, aki az Európa-bajnoksághoz hasonlóan legyőzte őt. A grúz viszont megtette azt a szívességet, hogy a fináléba jutott, így Majoros még a vigaszági mérkőzések során reménykedhet a bronzéremben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK