Vágólapra másolva!

Örökre nyomorék marad a német birkózó

Élete végéig kerekesszékbe kényszerül Martin Kittner, a német kötöttfogású birkózó-válogatott 55 kg-os versenyzője. A 28 éves sportoló a hétvégi csapatbajnoki mérkőzésen szenvedett kettős csigolyatörést és súlyos gerincsérülést.

Klaus Johann, a német szövetség orvosi bizottságának korábbi elnöke elmondta, szerdán dőlt el százszázalékos bizonyossággal, hogy Kittner maradandó sérüléseket szenvedett.

"A kórházban egy pszichológus társaságában én közöltem Martinnal a szörnyű hírt, ami teljesen érthető módon nagyon lesújtotta" - mondta Johann. "Egyelőre beszélni sem tud, de kezelőorvosai szerint később visszanyeri ezt a képességét, bár lehet, hogy újra kell kezdenie a tanulást."

Dominik Rischawy, Kittner klubjának, az AC Lichtenfelnek az elnöke azt mondta, hogy egy teljesen szokványos akció közben történt a szörnyű baleset.

"Martin felemelte ellenfelét és hátrafelé indított egy dobást, amikor teljes testsúlyával és ellenfelével a feje búbjára esett. A nézőtérről annyit láttunk, hogy megbicsaklik a nyaka és eszméletlenül fekszik a földön. Azonnal mentőt hívtunk, helikopterrel vitték kórházba, a gyors beavatkozásnak köszönhetően sikerült megmenteni az életét" - idézte fel a balesetet a klubvezető.