Vágólapra másolva!

Vb-bronzért lépnek pástra Boczkóék

A bronzéremért lép pástra - a program szerint 16 órakor - a magyar férfipárbajtőr-csapat a torinói vívó-világbajnokságon, miután az elődöntőben kikapott a francia együttestől.

Az olaszok felett aratott - vert helyzetből kiharcolt - győzelem után alig pár perccel máris szólították a pástra az elődöntő résztvevőit. A magyarok érzékelhetően nem pihenték még ki magukat, hamar hátrányba kerültek, a taktikus és az olaszoknál jobb franciák pedig okosan őrizték az előnyüket. Az első három elvesztett asszó után Boczkó Gábor a negyediket megnyerte Grumier ellen 6-5-re, de ez lényegesen nem változatott a helyzeten, az ellenfél így is hét találattal vezetett.

Aztán az Imre Géza helyére beállt Fekete Attila 5-2-re kikapott a világklasszis Jeannet-től, ezzel pedig gyakorlatilag el is dőlt az összecsapás. Sőt Kovács Iván még 5-4-re alulmaradt Robeirivel szemben, így már 19-30 volt az állás. Fekete ugyan ezután nagyon jól vívott, 9-4-re verte Grumiert (28-34), de később Boczkó, majd Kovács sem tudott tovább faragni a hátrányból.

Ezúttal kevésbé hitték el a magyarok, hogy hátrányból fordíthatnak, amiben a fáradtságuk mellett az is szerepet játszhatott, hogy az olaszoknál erősebb riválisuk volt, amellyel kapcsolatban ráadásul nem is őriznek jó emlékeket.

Eredmények:
az elődöntőben:
Franciaország - Magyarország 45-33
Spanyolország - Ukrajna 45-44.