Vágólapra másolva!
Lecsúszott a dobogóról a Nemcsik Zsolt, Decsi Tamás, Lontay Balázs, Lengyel Balázs összeállítású férfi kardcsapat a torinói vívó-világbajnokságon, mivel utolsó összecsapásán 45-34-re kikapott az orosz együttestől. A női párbajtőrcsapat az ötödik helyen végzett.

A bronzmérkőzésen az esélyesebb oroszok végig maguknál tartották a kezdeményezést, az elejétől kezdve vezettek. A magyarok közül mindössze a nap folyamán először pástra lépő Lengyel tudott asszót nyerni, méghozzá Kovaljov ellen 9-5-re. Emellett volt még két döntetlen, az egyik a Lengyel Jakimenko, a másik a Nemcsik Jakimenko párban. A többi párharc orosz sikerrel zárult.

A tavalyi tizedik helyhez képest előre lépett a magyar csapat, de közel állt ahhoz, hogy még jobb eredményt érjen el, az elődöntőben ugyanis egy szinte már megnyert összecsapást engedett elúszni. Igaz, azt megelőzően viszont nagy hajrával hozta az olaszok elleni negyeddöntős mérkőzést.

Az ötödik helyen végzett a magyar női párbajtőr-válogatott. A Nagy Tímea, Szász Emese, Hormay Adrien, Tóth Hajnalka összeállítású csapat kezdésként megverte az észteket, majd a negyeddöntőben kikapott a kínaiaktól, a folytatásban pedig előbb győzött a svédek, azután pedig az ukránok ellen.

"Mondhatnám azt, hogy nehéz ágra kerültünk, de igazából ma már nincs könnyű ág" - kezdte értékelését Kulcsár Győző szövetségi kapitány. "Mondjuk, éhgyomorra egy kicsit sok, hogy az észtekkel kezdtünk, de ezzel együtt akkor még jól vívtunk. Ami a kínaiak elleni mérkőzést illeti, utólag úgy látom, hogy amikor fölmentünk a pástra, már akkor egy kicsit föladtuk. Nem tudom, miért. Nem volt reális, hogy ennyire ingyen adtuk magunkat. Kellemetlen ellenfelek a kínaiak, gátlás nélkül vívnak, nagyon gyorsak, de vertük már meg őket. Utána megint minden rendben volt."

Bronzérmet nyert a kerekesszékes női párbajtőr-válogatott. A Krajnyák Zsuzsanna, Juhász Veronika, Dani Gyöngyi, Jurák Andrea összeállítású csapat a 16-os táblán az első körben nem vívott, majd a negyeddöntőben 45-27-re verte a dél-koreai együttest, ezzel bekerült az elődöntőbe. Ott 45-41-re kikapott a kínaiaktól, így a bronzéremért küzdhetett a franciákkal. Az összecsapás egyoldalú lett, a magyarok 44-26-ra nyertek.

A Szekeres Pál, Döme István, Mató Gyula alkotta kerekesszékes férfi kardcsapat ugyancsak pihenhetett az első fordulóban, a következőben viszont 45-23-ra kikapott a hongkongi alakulattól. Az 5-8. helyért zajló csatározások során 45-28-ra megverte az amerikai válogatottat, majd 45-43-ra kikapott a spanyol alakulattól, így hatodik lett.

Eredmények, férfi kard (csapat):
a 16 között:
Magyarország - Fehéroroszország 45-37 (Lontay: plusz 8, Nemcsik: plusz 2, Decsi: mínusz 2, Lengyel nem vívott)

a negyeddöntőben:
Franciaország - Koreai Köztársaság 45-34
Magyarország - Olaszország 45-44 (Nemcsik: plusz 8, Decsi: plusz 2, Lontay: mínusz 9, Lengyel Balázs nem vívott) Ukrajna-Németország 45-34 Oroszország-Spanyolország 45-30

az elődöntőben:
Franciaország - Magyarország 45-42 (Decsi: plusz 3, Nemcsik: plusz 1, Lontay: mínusz 7, Lengyel nem vívott) Ukrajna-Oroszország 45-34

a 3. helyért:
Oroszország - Magyarország 45-34 (Lengyel: plusz 1, Lontay: mínusz 3, Nemcsik: mínusz 4, Decsi: mínusz 5)

a döntőben:
Franciaország - Ukrajna 45-41

női párbajtőr (csapat):
a 16 között:
Magyarország - Észtország 44-36 (Nagy: plusz 9, Hormay: plusz 1, Szász: mínusz 2, Tóth nem vívott)

a negyeddöntőben:
Franciaország - Ukrajna 39-28
Románia-Japán 45-16
Németország - Svédország 45-34
Kína - Magyarország 45-34 (Szász: mínusz 2, Hormay: mínusz 3, Nagy: mínusz 6, Tóth nem vívott)

az 5-8. helyért:
Magyarország - Svédország 42-29 (Szász: plusz 8, Hormay: plusz 3, Tóth: plusz 2, Nagy nem vívott)

az 5. helyért:
Magyarország - Ukrajna 45-30 (Tóth: plusz 8, Szász: plusz 5, Hormay: plusz 2, Nagy nem vívott)

a döntőben:
Kína - Franciaország 45-26