Vágólapra másolva!
Megőrizte nehézsúlyú világbajnoki övét Nyikolaj Valujev, a Kelet Szörnyetegének becézett orosz óriás a Bokszvilágszövetség (WBA) címmérkőzésén a 11. menetben ütötte ki kihívóját, az amerikai Monte Barrettet.

A Bokszvilágszövetség jelenlegi legjobb bokszolója 147,5 kilógrammal mérlegelt a címmeccsre, a 210 centis óriás 45 kilóval volt nehezebb riválisánál. A küzdelem a 11. menetig tartott, amikor az orosz balosa egy szakaszon belül másodszor döngölte padlóba az amerikait. Hírügynökségi jelentések szerint Barrett üveges tekintettel rogyott a kötelekre, a mérkőzés főbírája be is szüntette az egyenlőtlen küzdelmet.

Forrás: EPA

"Ez a győzelem egyáltalán nem volt könnyű, Monte valóban kiválóan harcolt. A negyedik vagy az ötödik menet után éreztem azt először, hogy megnyerhetem a csatát" - nyilatkozta Valujev

Forrás: EPA

Valujev mérlege imponáló: eddigi 45 meccséből egyszer sem veszített, 35-ször KO-győzelmet aratott.

A másik, Las Vegas-i mérkőzés tán még érdekesebb volt, már csak az előzmények miatt is. Az amerikai Corrales volt a címvédő, de a mérlegelésnél nem tudta hozni a súlyát, ezért megüresedett a trón, ugyanakkor a felek megállapodtak abban, ha Casamayor nyer, megkapja az övet. A kubai végül úgy nyert, hogy egyszer padlót fogott az amerikai rivális "pofonjától". Egy bírónál vesztett (113-114), viszont kettőnél (116-111, 115-112) győzött.

"Aggódtam, hogy a pontozókra maradt a döntés, de örülök, mert jól döntöttek" - mondta Casamayor, aki egyébként vitatta a rászámolás jogosságát, szerinte Corrales ellökte őt.

A két klasszis már harmadszor csapott össze, először, 2004 októberében Casamayor kiütéssel diadalmaskodott, majd öt hónappal később Corrales - megosztott pontozással - visszavágott, ezúttal ismét Casamayor kezét emelték a magasba. Utóbbi 38. meccsén 34. sikerét aratta, míg Corrales 44. meccsén 4. vereségét könyvelhette el.

[origo] / (MTI)