Vágólapra másolva!
Október 21-én a grúz főváros helyett Budapest rendezi meg a cselgáncsozók idei BEK-döntőjét, amelyen a német TSV Abensberg légiósaként Ungvári Miklós is tatamira lép.

A Judoinfo értesülése szerint kedden született meg a döntés, hogy a grúziai krízis miatt nem rendezik meg Tbilisziben a Klubcsapatok Európa-bajnokságának négyes döntőjét, korábbi nevén a BEK-finálét.

Az ügyben szerepet játszhat az is, hogy a világ legismertebb dzsúdósának tartott orosz államelnök, Vlagyimir Putyin (az Európai Judószövetség tiszteletbeli elnöke) politikusként az elmúlt napokban komoly konfliktusba került az egykori Szovjetunió egyik utódállamával, Grúziával - nem kizárt, hogy az események tovább mérgesednek Grúzia és Oroszország között, ráadásul a BEK-döntőnek orosz résztvevője is lesz...

A négyes döntőt eredetileg október 21-én a grúz fővárosban, Tbilisziben rendezték volna meg, méghozzá a házigazda Szargejo klubjának rendezésében. A fináléba a hazaiakon kívül az orosz Javara Néva, a török Isztambul és a német TSV Abensberg kvalifikálta magát.

A német Bundesliga-bajnok TSV Abensberg színeiben a világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnok Ungvári Miklós is tatamira lép majd, olyan klasszisok társaságában, mint Ludwig Paischer, Adrian Kulisch, Kiyoshi Uematsu, David Alarza, Sjewa Zejlonis, Ole Bischof, Alex Budolin, Michael Jurack vagy Andreas Tölzer. Ungváriék a budapesti torna elődöntőjében a török bajnok Isztambullal találkozhatnak majd.