Vágólapra másolva!
Vállsérülése ellenére is bizonyítani akar szombaton Ungvári Miklós, az OTP Bank Európai Klub Kupa cselgáncssorozat budapesti négyes döntőjének egyetlen magyar résztvevője.

A 66 kg-ban Európa-bajnok és vb-bronzérmes klasszis a német Abensberg színeiben lép tatamira a Nemzeti Sportcsarnokban. "A mezőnyt elnézve alighanem mi vagyunk a leggyengébbek, mivel az orosz és a grúz együttes gyakorlatilag a párizsi csapat-világbajnokságon döntős válogatottaknak felel meg, és a törökök is alaposan bevásároltak. Nagyon feldob, hogy Tbiliszi helyett Budapesten lesz a torna, semmi kedvem nem volt elutazni a világ végére, így amikor két hete értesültem a változásról, örömujjongásban törtem ki. Az előjelek azonban részemről nem túl biztatóak, mivel a fájó vállam nagyjából 85 százalékos állapotban van, emiatt nem tudom alkalmazni a kedvenc leszorítós taktikáimat. Ráadásul a minap egy honvédos edzésen az öcsémmel küzdelem közben beleestünk egy nagy tükörbe. Szerencsére komolyabb sérülés nélkül megúsztuk" - nyilatkozta a kecskeméti kiválóság.

Záhonyi Tamás, az esemény főszervezője izgatottan számolt be az előkészületekről: "Már zajlanak a munkálatok a csarnokban, és bár nem volt túl sok időnk, remélhetőleg minden rendben lesz. Az továbbra is bizonytalan, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök elfogadja-e a meghívásunkat, nála ugyanis sosem lehet tudni, hallottam már olyan esetről, hogy egyszer csak betoppant egy dzsúdós rendezvényre, aztán a végén elsietett" - mondta az európai szövetség (EJU) marketingese és fotósa.

A közönség ingyen tekintheti meg a 10 órakor kezdődő négyes döntőt, melynek nyitóünnepségén fellép Németh Dóra fitnesz-világbajnok. Az egynapos viadal győztese 15 ezer euróval gazdagodik, a második helyezett 10, míg a harmadik 5 ezer eurót kap.

Az OTP Bank Európai Klub Kupa menetrendje:
elődöntő, 10 ó: TSV Abensberg (német) - BBSK Istanbul (török)
Javara Néva (orosz) - Szagarejo (grúz)
nyitóünnepség 15.30
bronzmérkőzés 15.50
döntő 17.30