Vágólapra másolva!
Birkózó olimpiai bajnokunk, Majoros István egy hónapja még Kínában küzdött az éremért - azaz csak szeretett volna, hiszen azóta ismert, hogy a szervezők hibája miatt a kantoni dugó áldozata lett, s nem ért időbe a stadionba. Hogy azóta mi történt a bajnokkal, arról már ő maga mesélt az [origo]-nak.

"Már túl vagyok a csalódottságon. Nem volt könnyű az elmúlt egy hónap, hiszen utólag higgadtan végig gondolva az eseményeket, az eredmények ismeretében lehettem volna pontszerző is" - mondta Majoros.

- Lehetett volna akár érmes is.
- Akár, de ezen már nem érdemes rágódni, bár azt sajnálom, hogy az utolsó előtti világbajnokságomon nem állhattam dobogóra.

- Ez azt jelenti, hogy Azerbajdzsánban az olimpiára kvalifikáló világbajnokságon még szőnyegre lép?
- Amennyiben a súlycsoportomban én leszek a legjobb magyar versenyző, és a szövetségi kapitány nekem szavaz bizalmat, akkor mindenféleképpen.

- Melyik súlycsoportban?
- Erre jelen pillanatban nem tudok még válaszolni. Ha a szívemre hallgatok, akkor persze azt mondom 55 kilogramm az üdvözítő, mert ebben a súlyban értem el legszebb eredményeimet, viszont ha az eszem súg, akkor borzalmasan megvisel a fogyasztás. Most is 68 kilót nyomok a mérlegen, és még a 60 kilogrammra való "szikkadás" is megvisel. De nem nyafogok, mert ez az én döntésem lesz, és azért űzőm még mindig ezt a sportágat, mert imádom, és amíg lobog bennem a tűz, és a fiatalok nem pipálnak le, addig küzdök a szőnyegen.

- Mi történt az elmúlt hetekben?
- A sok távollét után óriási boldogság volt átölelnem kislányomat, és látni feleségemet. A rövid pihenő után, ami talán egy hét volt, edzésbe álltam klubomnál, délutánonként tréningekre járok.

- Meddig tart a válogatott pihenője?
- Pontos dátumot még nem tudok, de szerintem idén már csak összetartásra jövünk össze.

- A nem túl fényes világbajnoki szereplés után lehet olyan hangokat hallani, hogy esetleg váltás történik a kötöttfogású válogatott élén, tehát Komáromi Tibor búcsúzni kényszerül. Erről mit tud?
- Semmit. Nem tisztem beleszólni a vezetőség döntésébe. Egy versenyző vagyok a sok közül, akinek mindent meg kell tennie ahhoz, minél eredményesebb legyen.

- Azzal viszont egyetért, hogy volt már a kínai világbajnokságnál fényesebb szereplése a birkózóválogatottnak.
- Természetesen, de a kudarcban mindenkinek megvan a maga felelőssége. Most nem jött ki a lépés, tavaly a budapesti vb-n viszont igen. A mai birkózóvilág annyira kiegyenlített, hogy szinte alig találna olyan embert, aki két egymás utáni évben megnyerte a világbajnokságot. Rendkívül sűrű a mezőny.

- Meddig tervez?
- A jövő évi világbajnokságig, aztán ha kvalifikálom magam az olimpiára, akkor irány Peking!

Tomka Tivadar