Társoldalunk:

Osztrákokat honosítana a Magyar Sí Szövetség

2006.10.26. 14:10

Hamarosan megkezdődik a síszezon, amelynek nagy tervekkel vág neki a honi szövetség, ugyanis több osztrák versenyzőt is honosítani kíván, köztük az olimpiai negyedik Kilian Albrecht alpesi sízőt.

A Budapesten tartott sajtótájékoztatón kiderült, hogy a 2002-ben, Salt Lake Cityben műlesiklásban a dobogóról épphogy lemaradt klasszis mellett a technikás számokban jeleskedő Manfred Gstatter és a gyors szakágban remeklő Martin Kammerlander is hamarosan magyar színekben versenyezhet.

Magyar versenyző még soha nem szerzett pontot Világkupában, de a honosított osztrák sízők erre mindenképpen képesek lehetnek.

"Annak ellenére, hogy nincsenek hegyeink, valóban lehetne jobb eredményeket elérni a téli sportágakban, így a síelésben is. Ehhez a Magyar Olimpiai Bizottság minden támogatást megad, nemcsak erkölcsi és morális értelemben. Megoldható lehet, hogy magyar sízők Ausztriában vendégeskedjenek, míg például az osztrák vívók Tatán készüljenek a mi válogatottunkkal" - mondta Kamuti Jenő, a MOB-főtitkára.

A téli sportok népszerűsítése érdekében az RTL Klub december 3-ától március közepéig minden vasárnap 9.35-től félórás magazinműsort sugároz Havazin címmel.

Dobor Dezső főszerkesztő elmondta, hogy saját kamerával is jelen lesznek alpesi sí Világkupa-futamokon, mert szeretnék a nézőket háttérinformációkkal is ellátni, illetve olyan különleges sportokkal is foglalkoznak majd, mint a bob vagy a jéggolf.

KAPCSOLÓDÓ CIKK