Vágólapra másolva!
Szávay Ágnes - az amerikai Angela Haynes oldalán - kikapott az első fordulóban a 175 ezer dollár összdíjazású kanadai kemény pályás női tenisztorna párosversenyében.

Az egyesben főtáblára sem került játékoson kívül, még egy magyar érdekelt párosban a québeci viadalon: Czink Melinda és az osztrák Sybille Bammer már bejutott a negyeddöntőbe.

Eredmény, páros, 1. forduló:
Granville, Gullickson (amerikai) - Szávay, Haynes (magyar, amerikai) 6:4, 6:2

A chilei Fernando González nem indulhat a szezonzáró Mesterek Kupáján, miután kiesett a francia Julien Benneteau-val szemben a 2,45 millió dollár összdíjazású, párizsi keménypályás férfi tornán, amely a Mestersorozat kilencedik, utolsó állomása.

Ugyancsak nem utazhat Sanghajba a cseh Tomas Berdych. A francia fővárosban címvédő kiválóság legyőzte ugyan a belga Olivier Rochust, csakhogy többen is előrébb járnak nála a versenyfutásban. A párizsi tornát sérülés miatt kihagy,ó David Nalbandian azzal kvalifikálta magát a szezonzáróra, hogy a francia fővárosban kiesett a nyolcaddöntőben James Blake, míg Tommy Robredo Paul-Henri Mathieu legyőzésével váltotta meg repülőjegyét Sanghajba.

Nalbandian és Robredo mellett Roger Federer, Rafael Nadal, Ivan Ljubicic, Andy Roddick és Nyikolaj Davigyenko résztvevője az idei utolsó viadalnak, az utolsó helyért pedig Blake-n kívül Mario Ancic és Tommy Haas van versenyben.

Magabiztos játékkal jutott be a negyeddöntőbe az orosz Nyikolaj Davigyenko: a negyedik helyen kiemelt teniszező honfitársát, Dmitrij Turszunovot verte meg két szettben. A csütörtöki volt a harmadik összecsapásuk, mindhármat Davigyenko nyerte.

A hazai közönségkedvenc, Richard Gasquet sérülés miatt feladta a további küzdelmet: a 16. helyen rangsorolt francia az orosz Marat Szafinnal találkozott volna a nyolc közé jutásért.

eredmények, 2. forduló:
Benneteau (francia) - González (chilei, 5.) 3:6, 6:4, 7:5
Murray (angol, 13.) - Chela (argentin) 7:5, 6:0
Gasquet (francia, 16.) - Wawrinka (svájci) 7:5, 6:1

nyolcaddöntő:
Hrbaty (szlovák, 17.)-Murray (brit, 13.) 7:6 (8-6), 6:0
Davigyenko (orosz, 4.) - Turszunov (orosz, 15.) 6:2, 6:2
Berdych (cseh, 8.) - Ginepri (amerikai) 6:3, 6:3
Haas (német, 10.) - Blake (amerikai, 7.) 6:4, 6:2
Robredo (spanyol, 6.) - Mathieu (francia) 6:4, 7:6 (7-1)
Ancic (horvát, 9.) - Benneteau (francia) 6:3, 6:1
Nieminen (finn, 14.) - Gabashvili (orosz) 4:6, 7:6 (8-6), 6:2
Szafin (orosz) - Gasquet (francia, 16) játék nélkül