Vágólapra másolva!
A Spanyolországban előzetes letartóztatásban lévő Scott Harrison, a Boksz Világszervezet (WBO) pehelysúlyú világbajnoka nem kerülhet szabadlábra december 9-ig, így biztosan elmarad akkora tervezett címvédő mérkőzése.

A Málagán október 6-án őrizetbe vett brit sportoló és ügyvédje sokáig bízott abban, hogy óvadék ellenében szabadulhat és szorítóba léphet kihívója, Nicky Cook ellen, ám a helyi szabályok szerint erre nem lesz lehetősége.

"Nagyon elkeserítő Scott esete. Bíztunk benne, hogy kiengedik és megmérkőzhet decemberben, de hiába" - nyilatkozta a 29 éves öklöző mérkőzésszervezője, aki ekkor még nem tudta, hogy később elvette Harrison címét a WBO. A megüresedett címért Cook ellenfele a mexikói Juan Manuel Marquez lesz.

A korábban alkohol-elvonókúrára is kötelezett sportolót Málagán autólopás és hivatalos közeg elleni erőszak vádjával vették őrizetbe, de korábban is rendszeresen összetűzésbe került a törvénnyel. Májusi címmérkőzését is azért kellett lemondani, mert egy glasgow-i éjszakai bárban kitört verekedés után letartóztatták. Szeptemberben pedig hat pontban emeltek ellene vádat Angliában.