Társoldalunk:

Vlagyimir Klicsko megvédte vb-címét

2006.11.12. 11:47

Az ukrán Vlagyimir Klicsko kiütéses győzelmet aratott az amerikai Calvin Brock ellen a New York-i Madison Square Gardenben szombaton rendezett mérkőzésen, és ezzel megvédte nehézsúlyú világbajnoki címét a Nemzetközi Bokszszövetségnél (IBF).

Klicsko a hetedik menetben ütötte ki ellenfelét. Bár egy megrendítő erejű jobbkezes ütés után a földre került Brock még felállt, a bíró megállította a mérkőzést, mert a sportoló kába volt, alig állt a lábán. A 30 éves Klicsko április 22-én került az IBF trónjára azzal, hogy legyőzte az amerikai Chris Byrdöt. Profi pályafutása során 47-szer aratott győzelmet (42-et kiütéssel nyert meg), háromszor pedig vereséget szenvedett.

"Ez a balhorog, jobbegyenes kombináció jól sikerült, de dühös vagyok magamra, amiért korábban nem próbálkoztam ezzel. Idő kellett, amíg felvettem a meccs ritmusát, s megtaláltam a kellő ütőtávolságot. Ellenfelem kiválóan védekezett" - nyilatkozta elégedetten Klicsko a meccset követően.

Forrás: EPA

A nála egy esztendővel idősebb Brock eddig veretlen volt a profik között, 29 győztes mérkőzése közül 22-t kiütéssel nyert meg.

(MTI / [origo]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK