Vágólapra másolva!
A Német Atlétikai Szövetség (DLV) doppingvétség miatt eljárást indított a 800 m-en olimpiai bajnok Nils Schumann és a tavaly visszavonult Grit Breuer ellen.

A vizsgálat azt követően indult meg, hogy a kiskorúak tiltott szerekkel való ellátásáért elítélt edző, Thomas Springstein büntetőperében megemlítette a két sztárfutót is. A tréner szerint Schumann és a 400-on többszörös Európa-bajnok, váltóban vb-aranyérmes és olimpiai harmadik Breuer doppingszereket hozott forgalomba, illetve kereskedett velük.

A DLV emellett feljelentést tett Miguel Anguel Peraita spanyol orvos ellen, aki az idei kerekesbotrányban hírhedtté vált Eufemiano Fuentes munkatársa volt.

* * *

Szigorítanák a doppingszabályokat a kerékpársportban dolgozó olasz sportorvosok. A cyclingnews szaklap írása alapján azt javasolják, hogy az országúti viadalok után a versenyzőknek ne legyen módjuk magukat "előkészíteni" a vizsgálatra. A jelenlegi gyakorlat szerint amint egy versenyző célba ér, és kijelölték kontrollra, akkor meghatározott időn belül jelentkeznie kell.

Az orvosok elképzelése az, hogy a 2007-es idénytől a bringások a befutó után egyből kísérőt kapnának, és velük kellene megjelenni az ellenőrzésen. Ezen kívül a rajt előtt fél órával még lehetne vért venni az indulóktól, s a rinofluimucil nevű, acetilcisztein tartalmú orrsprayt fel kéne venni a doppinglistára.