Társoldalunk:

Henin lesz a debreceni teniszgála sztárja

2006.11.23. 12:43

Többek között Justine Henin-Hardenne, az aktuális világelső is a résztvevők között lesz a debreceni Főnix Csarnokban megrendezendő Kenó teniszgálán.

Immáron biztossá vált, hogy december 9-én kerül megrendezésre az a nemzetközi teniszgála, melyet igen hosszas munka és egyeztetés előzött meg és melynek keretében a világ legjobb nőitenisz-versenyzőiből köszönthetünk néhányat hazánkban.

A debreceni Főnix Csarnokban megrendezendő esemény két legnagyobb sztárja Justine Henin-Hardenne, és kihívója Jelena Jankovic lesz. A belga hölgy a világranglista vezetője (Magyarországon még sosem járt aktuális világelső!), és bár könyöksérülése szeptember óta hátráltatja a játékban, nemrég befejeződött WTA-világbajnokságot megnyerte

Az ötszörös Grand Slam-győztes és olimpiai bajnok Henin-Hardenne ellenfele a világranglista 12. helyezettje, a szerb Jelena Jankovic lesz, aki élete legjobb formájában van, a US Openen a négy közé került, Los Angelesben pedig döntős volt. Quebecben összeszedett hátsérülése remélhetőleg hamar rendbe jön. Számára hazánk az egyik legszebb emlékek közé tartozik, hiszen eddigi egyetlen WTA-tornagyőzelme a 2004-es budapesti viadalhoz kötődik.

A két lány eddig mindössze kétszer mérkőzött meg egymással és Jankovicnak van miért visszavágnia, hiszen tavaly Charlestonban, idén pedig a US Open elődöntőjében kapott ki a belgától.

A torna résztvevője lesz Martina Navratilova, akivel éppen 20 éve nyerte meg Temesvári Andrea a Roland Garros páros döntőjét, és ezt megünneplendő, ismét ütőt ragad Andrea oldalán. A magyar tenisz nagy alakjai közül még Taróczy Balázs és Noszály Sándor tenisztudását is megcsodálhatják a nézők, de az ötszörös Grand Slam-győztes Ilie Nastase is tiszteletét teszi.

Forrás: EPA

Martina Navratilova

A Kenó teniszgála szervezői az utánpótlásra is gondoltak, hiszen Batta Lucia és Filipovski Aleksandra személyében két junior játékosunk is lehetőséget kap arra, hogy komoly inspirációt kapjanak a világsztároktól.

1991-ben Ivan Lendl és Goran Ivanisevic mellett Nastase, Bahrami és Tiriac is pályára lépett, a magyar vonalat pedig Temesvári Andrea és Noszály Sándor jelentette. Egy évre rá Ivanisevic, Korda, Connors és Becker tette tiszteletét a BS-ben felálított teniszpályán, 1993-ban pedig a Martina Navratilova-Arantxa Sanchez-Vicario mérkőzés jelentette a fő attrakciót, de Björn Borg, Mary Joe Fernandez, Temesvári Andrea, Nastase és Bahrami is megvillantotta tudását.

A Kenó teniszgálára a jegyeket november 27-től 3800 és 4800 forintos áron lehet megvenni a TicketExpress hálózatban, a Főnix Csarnokban, a debreceni Kölcsey Központban, az Apolló moziban és a helyi Tourinfo irodában.