Vágólapra másolva!
Két országos rekorddal rukkoltak ki a magyar úszók a helsinki rövidpályás Európa-bajnokság harmadik versenynapjának délelőtti selejtezőiben.

Előbb Szepesi Nikolett módosította a novemberben elért 28.55 másodpercről 28.44-re a női 50 m hát eddigi legjobb magyar eredményét, majd Flaskay Mihály javította hat esztendeje felállított csúcsát 28.11-ről 27.78 másodpercre 50 m mellen. Szepesi a hetedik, Flaskay a 14. idővel jutott be a délutáni elődöntőbe.

Csúcsközelben teljesített előfutamában Cseh László is 200 m pillangón. A pénteken 400 m vegyesen - címvédő és világcsúcstartó létére - szerzett ezüstöt gyorsan feledtetni kívánta, s eredménye a magyar rekordjánál (1:55.03 p) alig 12 századdal gyengébb idő lett. Cseh harmadikként lépett tovább az esti fináléba.

Az elődöntős programban érdekelt a 200 m pillangón csütörtökön ezüstérmes Boulsevicz Beatrix, aki 100-on az előfutamok hetedik idejével lett tagja a tizenhatos mezőnynek.

Az 1500 méteres gyorsúszás délutáni fináléjának - mint az egyik legjobb nevezési idő tulajdonosa - automatikusan tagja Kis Gergő, ugyanakkor kérdés, hogy az ő országos csúcsát a selejtezőben két és fél másodpercnyire megközelítő Verrasztó Dávid be tud-e férkőzni Európa legjobbjai közé.