Vágólapra másolva!
A magyar női asztalitenisz-válogatott Tiszafüreden telt ház előtt 3-1-re legyőzte Szlovákiát Európa-bajnoki selejtezőn, s ezzel eldőlt, hogy Téglás Péter csapata a március végi belgrádi Európa-bajnokságon az 5-8. helyen kap kiemelést.

A magyar szövetségi kapitány a kezdés előtt alaposan megkavarta a lapokat, hiszen a fiatal magyar együttes legjobbját, a világranglistán 66. Póta Georginát ezúttal a harmadik helyre írta be. Ennek az volt az oka, hogy a csapatnak a mérkőzésen egy győzelmet mindenképpen el kellett érnie ahhoz, hogy a csoportban a második helyen végezzen.

Póta a papírformának megfelelően nyert is a harmadik helyen Lucenovska ellen, de ez már nem osztott, nem szorzott, hiszen rögtön az első összecsapáson Lovas Petra legyőzte Kmotorkovát, pontot téve minden számolgatás végére.

Lovas sikere után az 1988-as születésű Pergel Szandra hatalmas küzdelemre kényszerítette a szlovákok legjobbját, Odorovát (73. a világranglistán), hiszen a döntő szettben ellenfele 10-1-es vezetése után 10-9-re jött fel a magyar lány, ám az utolsó poén a szlováké volt.

Egy-egy után jött Póta, aki könnyed győzelmet aratott Lucenovska felett, majd az utolsó összecsapáson Lovas önmaga második, a csapat harmadik győzelmét könyvelhette el Odorova ellen. A Postás-MATÁV játékosa kiélezett küzdelemben az ötödik szettben 12-10-re tudta legyőzni neves ellenfelét.

Téglás Péter szövetségi kapitány elégedetten értékelt a mérkőzés után: "A fiatalok ma sem okoztak csalódást, nagyon örülök Lovas két győzelmének, no meg annak, hogy Pergel Szandra nagyon megizzasztotta Odorovát. Ez a csapat a belgrádi Európa-bajnokságon a rutinos Tóth Krisztinával kiegészülve szép pillanatokat okozhat."

C csoport, 6. (utolsó) forduló:
Magyarország - Szlovákia 3-1
Lovas Petra - Kmotorkova 3-0 (8, 8, 6)
Pergel Szandra - Odorova 2-3 (-7, 11, -4, 6, -9)
Póta Georgina - Lucenovska 3-0 (7, 6, 7)
Lovas - Odorova 3-2 (-9, 7, -5, 8, 10)