Társoldalunk:

Héraklész-gála showműsorral

2007.01.13. 22:13

A férfiaknál a birkózó Lőrincz Tamás, a nőknél a cselgáncsozó Mészáros Anett kapta a fődíjat a Héraklész-program hét végi  díjkiosztó gáláján, amelyet óriási sportshow keretében rendeztek meg a Papp László Sportarénában. A vb-bronzérmes tornász Gál Róbert a világzenei különdíjas gitárvirtuóz Andreasszal adott elő közös műsort.

A Héraklész bajnokprogramot évek óta a magyar sport sikertörténeteként emlegetik, hiszen a legtehetségesebb utánpótláskorú fiatalokat és edzőiket támogatja. A közel teltházas Papp László Arénában rendezett ünnepségen nemcsak az egyes sportágak - így például a vívás, birkózás, úszás, kézilabda - legjobb női és férfi versenyzőit díjazták, hanem abszolút kategóriában is győztest hirdettek.

Nem lett meglepetés, hogy a férfiaknál a birkózó Lőrincz Tamás kapta a fődíjat, hiszen tavaly juniorként lett aranyérmes a moszkvai felnőtt birkózó Eb-n, a kötöttfogás 66 kg-os súlycsoportjában. A nőknél a cselgáncsozó Mészáros Anettre esett a választás, aki megnyerte a junior Eb-t, a junior vb-n és az U23-as Eb-n pedig ezüstérmes lett.

"Azt tudtam, hogy kapok valamilyen díjat, ám hatalmas meglepetés volt a számomra, hogy utána még lesz egy finálé a sportági győztesek között, és a fődíjat is nekem ítélik" - mondta el a paksi Atomerőmű dzsúdósa, aki vasárnap reggel a válogatottal ausztriai edzőtáborba indul.

A bajnokok nemcsak kupát és ajándékot kaptak sportágaik olimpiai bajnokaitól, továbbá magas rangú sportvezetőktől, így a MOB-elnökétől Schmitt Páltól, hanem az abszolút kategória győzteseit égből érkező babérkoszorúval is megkoronázták, mialatt a Back II Black együttes énekelt.

Ám nem ez volt az egyetlen zenei produkció, ugyanis a világzenei különdíjas gitárvirtuóz, Andreas és világbajnoki bronzérmes tornász Gál Róbert egyedülálló közös produkciót mutatott be.  Természetesen mindketten maradtak saját "szerüknél" - vagyis Gál talajon és lovon, míg Andreas akusztikus gitárral lépett fel. Gál Róbert szinte már teljesen felépült a 2006 tavaszán szerzett Achilles-ín sérüléséből, s jelenleg gőzerővel készül az idei olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.

"Nagy öröm volt számomra a felkérés, hiszen ilyen jelleggel még soha nem tornáztam. Andreas zenéjét kedvelem, így nem esett nehezünkre összehozni a közös produkciót. A sérülések elkerülése miatt a lólengésre speciális koreográfiát állítottunk össze" - jegyezte meg Gál Róbert.

Andreas számára sem volt ismeretlen a sportos közeg, hiszen decemberben éppen a magyar gitárvirtuóz nyitotta a világ legeredményesebb teniszezőjének, Martina Navratilovának VIP-fogadását Debrecenben, ahol olyan sikert aratott, hogy a sportág legendája azonnal  kért is a zenész új, Spanyol húrokon címmel megjelent lemezéből.

"Zenéltem már az egykori kiváló teniszező, Gabriela Sabatini oldalán, de felléptem már a Kairói Operaházban is. Itthon a Vigadóban és a Művészetek Palotájában is volt koncertünk, de ez a felkérés hatalmas öröm számomra, mivel ez volt az első szereplésem az Arénában. Frenetikus volt a hangulat, amikor Robi a küzdőtér közepén tornázott, én pedig a színpadon játszottam, és az erre komponált arabos-flamencós szám végére szaltókkal, cigánykerékkel felért hozzám a színpadra" - mesélte a zenész.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK