Vágólapra másolva!
Krempf Réka, a WIBF nagylégsúlyú világbajnoknője sem tudta elvenni Regina Halmichtól a légsúlyú vb-címet, a sokak által napjaink legjobb női bokszolójának tartott német amazon szombaton éjjel Halléban egyhangú pontozással győzött magyar kihívója ellen.

Az Universum idei első gáláján, amelyet a hallei Brandberge Arénéban telt ház, négyezer-ötszáz néző előtt rendeztek, a magyar "különítményből" Erdei Zsolt, Balzsay Károly és Bedák Zsolt sem lépett ringbe, mégis akadt magyar érdekeltség. Mégpedig a Bajnokok Éjszakája főmérkőzésen, hiszen Regina Halmichnak a WIBF légsúlyú vb-címmérkőzésén Krempf Réka volt a kihívója. A párosítás kétségkívül jól csengett, hiszen az esztergomi versenyző WIBF nagylégsúlyú világbajnoknője, ezzel együtt persze a profi ökölvívásban nem ugyanaz a kategória, mint a sokak által a világ legjobb női ökölvívójának tartott Halmich.

Krempf Réka (13-7-3; 5 KO) a WIBF nagylégsúlyú vb-címét még 2005 nyarán szerezte meg az izraeli Hagar Shmoulefeld ellen, s tavaly csupán egy mérkőzést vívott, februárban a tápiószentmártoni gálán tíz menetben pontozással megvédte címét a bolgár Galina Koleva Ivanova ellen. A Blue Alligator Promotion versenyzője az utóbbi másfél évben inkább kick-boxban alkotott maradandót: 2005 végén a szegedi világbajnokságon az 50 kg-os súlycsoportban light-contactban arany-, semi-contactban bronzérmes lett, tavaly pedig a szkopjei Eb-n light-contactban a második helyen végzett.

A magyar versenyzőhöz hasonlóan 30 éves Regina Halmich (51-1-1; 16 KO) sem vállalt sok mérkőzést az elmúlt évben. Májusban Düsseldorfban tíz menetben, a végén igencsak megszenvedve győzte le Miló Viktóriát, megszerezve tőle a GBU vb-címét, majd szeptemberben Magdeburgban a hatodik menetben technikai KO-val verte a trinidadi Ria Ramnarine-t. Érdekesség, hogy Halmich szombatig ötvenegy győzelme közül hetet magyarok ellen aratott.

S jóllehet a szombati gálán is toronymagas esélyes volt, azért még az Universum honlapján meghirdetett szavazáson is akadtak, akik meglepetést sejtettek: Krempf Réka győzelmére tizennégy százaléknyi voks érkezett.

Forrás: [origo]

Regina Halmich és Krempf Réka még a mérlegelésnél




A gála másik főmérkőzését félnehézsúlyban a német Thomas Ulrich (29-3-0; 19 KO) és a francia Rachid Kanfouah (27-5-0; 22 KO) vívta. A tét a WBO interkontinentális bajnoki címe volt, melyet a francia birtokolt, továbbá a betöltetlen Európa-bajnoki cím. Ulrich legutóbbi mérkőzésén tavaly júliusban egyhangú pontozással kikapott Erdei Zsolttól, most viszont sikeresen tért vissza, a 10. menetben technikai KO-val győzött.