Társoldalunk:

Sebestyén csalódott, de nem adja fel

2007.01.28. 16:52

Igazán látványosra sikerült a varsói műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság záróeseménye, a gála: volt aki a 80-as évek diszkóhangulatát, volt aki a karib-tengeri kalózkodást elevenítette meg a jégen, de olyan is akadt, aki breakdance-re "vetemedett".   

A műsor a résztvevő országok zászlóinak felvonulásával, illetve a részvevők bemutatásával kezdődött, ezt követően egymás után következtek a számok ötödik, negyedik, harmadik, második, végül pedig első helyezettjei. Szinte valamennyi fellépő belopta magát a közönség szívébe különleges előadásával, de az egyik üde színfolt kétségtelenül a férfiaknál ötödik orosz Andrej Lutaj szereplése volt, aki bámulatos breaket mutatott be. A rapslágerekből összeállított zenére háton pörgést, lólengést idéző tenyéren táncolást és persze egy-két tökéletesen kivitelezett ugrást is láthatott a 4800 férőhelyes csarnokot most először megtöltő publikum.  

A legnagyobb sikert azonban a párosoknál bronzérmes Siudek-házaspár, Dorota és Mariusz aratta, mivel most köszönt el a hazai közönségtől, ugyanis pályafutása utolsó versenye, a tokiói világbajnokság lesz. Előadásuk után több száz plüssállatot és virágcsokrot kellett felszedni az erre a feladatra alkalmazott seregnyi kislánynak.  

A gála a fináléval zárult, melynek során valamennyien visszatértek a jégre és mindannyian bemutattak egy-egy figurát, forgást, emelést vagy ugrást. A következő, 2008-as Európa-bajnokságnak Zágráb ad otthont.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK