Vágólapra másolva!
Ausztráliában, Brazíliában, az Egyesült Államokban és Dél-Afrikában már február közepén vízre szállnak kajak-kenu válogatottunk tagjai, elvégre az olimpiai kavalifikáció évében semmi sem fontosabb a hibátlan felkészülésnél.

A legfrissebb Sári Nándor csoportja volt: Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor és Benkő Zoltán már hétfőn elutazott Ausztráliába, és a Gold Coaston kezdte meg a vizes edzéseket. A következő különítmény tagja a Dél-Amerikába tartó Kozmann György és Vasali László. Kozmannról elmondható: külön utakon jár, de ehhez már hozzászokhatott állandó páros partnere, a kétszeres olimpiai bajnok Kolonics György, aki csak március elején utazik - egy harmadik kontinensre, Afrikába.

"A téli felkészülést, és az első evezések időszakát már egy-két éve külön végezzük el" - mondta Kolonics György. "Az egyéni kenuzásnál amúgy sem szükséges együtt lennünk, ráadásul a pároshajó tavaszi összecsiszolásáig nem is unjuk meg egymás társaságát. Tavaly vb-aranyat nyertünk Szegeden, vagyis a recept bevált."

Forrás: [origo]

Kolonics és Kozmann




Biztosra megy Amerikában a Kovács Katalain, Janics Natasa, Benedek Dalma és Paksy Tímea fémjelezte női kajakcsapat, amelynek tagjai február 23-tól a napfényes Kaliforniában készülnek. Az Oscar-díj átadásának idején épp Los Angeles környékén lesznek, ám alighanem ők az idén duisburgi (a 2007-es kvalifikációs vb helyszíne) és pontevedrai (a spanyolországi Eb helyszíne) aranytárgyakra vágynak.

Távoli vizek helyett közelieket, és kevésbé pompás időjárási körülményeket választott két kenusunk: Vajda Attila és Joób Márton február 18-tól Horvátországban edzőtáborozik.