Vágólapra másolva!
Újszerű példával szolgált az információáramlás és a kapcsolattartás elegyére a Magyar Vívószövetség honlapja. Az Eb-ezüstérmes Varga Katalin itt, a fórumban érdeklődött a kommunikációs igazgatótól a női tőr ranglista pontszámításairól, Bernát Zoltán fegyvernemi szövetségi kapitány pedig hozzászólásában közölte vele, hogy ha többet látogatná a keretedzéseket, akkor tisztában lehetne a válogatás szempontjaival...

Varga Katalin 2002-ben Mohamed Aida, Knapek Edina és Varga Gabriella mellett még tagja volt a moszkvai Eb-n ezüstérmes tőrcsapatunknak, tavaly azonban Újlaky Virgine került be a helyére az együttesbe, egyéniben pedig a torinói vb-n (ahogy egy évvel korábban Lipcsében is) már a 64-es főtábla első körében búcsúzott. Különösen kellemetlen volt számára, hogy egy egyiptomi vívónőtől kapott ki 15-5-re. Varga 2005-ben egyéniben megnyerte a magyar bajnokságot, akkor még a BHSE színeiben - ahol a szövetségi kapitány Bernát Zoltán évekig az edzője volt -, de azóta már átigazolt a BVSC-be. Ott pedig kétségkívül nem úgy teljesít, ahogyan az elmúlt években.

A világranglistán jelenleg Knapek Edina 8., Mohamed Aida 13., Újlaky Virgine 29., Varga Gabriella 33., Varga Katalin pedig 36., de a magyar csapat összeállítását a világversenyeken nem ez a sorrend határozza meg, a szakvezetés értelemszerűen figyelembe veszi a hazai válogatókon elért eredményeket is.

Varga azt szerette volna megtudni, ezek pontosan milyen súlyozással esnek latba, de nem a szövetségi kapitánynál, hanem a Magyar Vívószövetség (MVSZ) honlapján, a fórumban érdeklődött, üzenetét Fodor Attila kommunikációs igazgatónak címezve: "A későbbi félreértések elkerülése érdekében ajánlatos lenne, ha egyeztetnétek, és egyértelmű lenne a pontok számítása, mert jelenleg az interneten és a sportcsarnokban más ranglista szerepel... Jó lenne, ha nyomon lehetne követni, részletesen leírva, melyik verseny mennyi pontot ér" - írta Varga Katalin.

A versenyző rövidesen részletes tájékoztatást kapott, mit hol talál meg az MVSZ megújult honlapján, ám a fórumba Bernát Zoltán szövetségi kapitány is bejelentkezett, sorait a versenyzőnek címezve: "Kedves Varga Katalin! Sajnálattal olvasom megint a rosszindulatú hozzászólásodat! A ranglista és a válogatás mindenki számára egyértelmű (persze mindig vannak kivételek). (...) A jegyzőkönyv a sportcsarnok faliújságján a ranglistával megtalálható. Talán ha többet látogatnád a keretedzéseket, a faliújságon látnád a bizottság jegyzőkönyveit, határozatait."

Varga Katalin idén két pontszerző versenyen indult el: a január 20-i hazai válogatón 10., a február 10-i belgrádi Vk-n 12. lett, s ezzel a két eredményével jelenleg a hazai válogató ranglistán a 9., a minősítő ranglistán a 11. helyen áll.

Fábik Tibor