Vágólapra másolva!
Szász Emese nyerte a női párbajtőrözők Tauberbischofsheimben rendezett Világkupa-versenyét. Bernben, a férfiak ugyanezen szakágának viadalán Rédli András a dobogó második fokára állhatott fel.

Németországban Szász a legjobb nyolc között honfitársát, Mincza-Nébald Ildikót verte 5-4-re, majd az elődöntőben a francia Vanessa Gelantine ellen nyert 15-8-ra, végül a fináléban a kanadai Sherraine Mackay felett diadalmaskodott 15-9-re.

A magyar szövetség tájékoztatása alapján Mincza-Nébald a hetedik lett, míg Nagy Tímea a 17., Révész Julianna a 23., Hormay Adrien a 35., Takács Emese az 57., Laborcz Izabella a 60., Tóth Hajnalka pedig a 63. helyen zárt.

A női tőrözőknek Gdanskban rendeztek Vk-viadalt. Győzött az olasz Valentina Vezzali, Újlaky Virginie 14., Varga Katalin 21. lett. A férfi kardozók Plovdivban szerepeltek a hétvégén, a magyaroknak ezúttal nem termett babér.

Egyéniben Lengyel Balázs a 32., Nemcsik Zsolt a 33., Decsi Tamás pedig a 65. helyen végzett. A többiek nem kerültek fel a 64 közé. A győzelmet a francia Boris Sanson szerezte meg. Csapatban a fehéroroszok nyertek, a magyarok tizenharmadikok lettek.