Vágólapra másolva!

Stylistnál szépültek a kajakos lányok

Erő, izom, gyorsaság - sokszor ezek az első jelzők, amelyek eszünkbe jutnak, ha a kajakos lányokra gondolunk, hiszen a versenyidőszak egy igazán kiélezett fél évet jelent minden sportoló hölgy számára. A csúcsforma - amikor az izmok a lehető legjobb formában vannak, és a versenyző minden idegszálával a nyerésre koncentrál - nem éppen a nőiesség jegyében telik, hiszen sokszor a férfiakat is meghazudtoló teljesítményt képesek produkálni a hölgyek.

Igen, ezt látják a szurkolók, a nézők. A vizes ruhában, sokszor ziláltan versenyző nőket, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy a magyar himnuszt meghallgathassák a szurkolókkal együtt. A sportolót! Aki annyi de annyi edzésen és versenyen van túl, és akire mindig lehet számítani, ha kiélezett helyzetről van szó.

Az igazi meglepetés pedig akkor következik be sok kívülálló számára, amikor az utcán, vagy egy rendezvényen találkoznak a lányok másik oldalával, a nővel. A kajakos lányok pedig tényleg sokat tesznek annak érdekében, hogy a hétköznapok folyamán a lehető legjobb formájúkat hozzák. Követik a divatot, szépítkeznek, és természetesen imádnak vásárolni.

Forrás: [origo]

Fábiánné Rozsnyói Katalin csapata azonban még az általános női dolgokon is túlment, hiszen az első tavaszi edzőtáborba vonulásuk előtt egy stylistnál jártak. Így már nemcsak a versenyzésben profik, hanem a szemceruzát is sikeresen forgatják. A több hetes tanácsadás alatt megtanulták, hogy milyen típusú, és milyen színű ruhák előnyösek számukra, valamint a sminkelés minden szakmai praktikáját is elsajátították

A jelenleg San Diegóban edzőtáborozó lányok már elkezdték a vízi edzéseket a nyári megmérettetésekre. Nem kis feladatuk lesz ebben az évben, hiszen az idei világbajnokságon lehet megszerezni a kvalifikációkat az olimpiára. A csapat célkitűzése a tavalyi eredmények megismétlése, amikor mind a kilenc női versenyszámban magyar aranyérem született.

Kovács Katalin is bizakodva nyilatkozott az első edzések után "Nagyon élvezem a kajakozást, már alig vártam hogy vízre szállhassak. Ezen a télen az alapozásban nem volt tanmedencés edzésünk, így már nagyon hiányzott ez a mozgás. Most már az időjárás is javul, az első napokban hideg és szeles időnk volt, de most már a nap is kezdi megmutatni az erejét, így minden adott a tökéletes felkészüléshez."