Vágólapra másolva!
Vlagyimir Klicsko maradt a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) nehézsúlyú világbajnoka, miután a Mannheimben rendezett szombat esti címmérkőzésen technikai KO-val legyőzte kihívóját, az amerikai Ray Austint.

A 30 éves ukrán klasszis már a 12 menetesre tervezett összecsapás második felvonásában padlóra küldte nála hat esztendővel idősebb riválisát, aki nem is tudta tovább folytatni a küzdelmet.

"Ellenfelem a találkozó előtti nyilatkozatai során sokkal lendületesebb volt. A ringben aztán jóval lassabbnak bizonyult, mint az edzőpartnereim. Dehát ez van, nem én választottam őt, hiszen az IBF ranglistavezetőjeként joga volt kihívni engem" - mondta a mérkőzést követően Klicsko, aki kissé sajnálta, hogy a csarnok 15 ezer nézője nem láthatott igazi csatát.

A jövőről beszélve hozzátette: a célja az, hogy minél előbb megmérkőzhessen Nyikolaj Valujevvel, a Boksz Világszövetség (WBA) orosz bajnokával. Ez volt Klicsko 51. meccse és a 48. sikere a profik között.

Forrás: MTI

Magyar vonatkozású bokszhír, hogy a tervek szerint április 13-án, Szombathelyen teszi kockára először övét Kovács Attila, az IBO nagyváltósúlyú világbajnoka. A monokli.com úgy tudja: a Vipera becenévvel illetett magyar öklöző ellenfele az amerikai Robert Frazier lesz.

Ez lesz a Pro-Box Promotion elnevezésű új klubot erősítő Kovács első címvédő mérkőzése azóta, hogy tavaly júniusban, a Kótai Mihályt kétszer is legyőző brit Steve Conwaytől megszerezte az övet.