Vágólapra másolva!
A második helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal és a harmadikként rangsorolt amerikai Andy Roddick is szoros mérkőzést nyert meg az 5,38 millió dollár összdíjazású Indian Wells-i tenisztornán, s ezzel mindketten bejutottak a legjobb négy közé. A két klasszis játékos egymással találkozik majd a fináléba kerülésért.

A nőknél Szvetlana Kuznyecova (2.) szetthátrányból fordítva győzte le a cseh Nicole Vaidisovát, a torna meglepetésembere, az osztrák Sybille Bammer pedig a francia Tatiana Golovin ellen is folytatta menetelését, s így már elődöntős.

Bammer pályafutása során először jutott a legjobb négy közé egyesben kiemelt kategóriájú WTA-tornán: Indian Wells-i sikerét ráadásul úgy érte el, hogy a nőitenisz-világranglista első 50 helyezettje között ő az egyetlen, aki már édesanyának vallhatja magát.

A 26 éves játékos - aki mostani menetelésének köszönhetően a 46.-ról várhatóan a karrierje eddigi legjobbját jelentő 30. hely környékére jön fel a rangsorban - minden versenyre magával viszi ötéves kislányát, Tinát.

"Nagyon jó érzés, hogy mindig velem van a családom. Tudom, hogy a párom és a gyermekem mögöttem áll, ez óriási erőt ad. Amikor pedig nem vagyok a pályán, nem kell 24 órában a teniszre gondolnom, hiszen velük kikapcsolódhatok és csinálhatok hétköznapi dolgokat is" - mondta Bammer, aki egyesben eddig egy tornagyőzelemmel büszkélkedhet: idén februárban, a thaiföldi Pattayában diadalmaskodott.

ATP-torna, Indian Wells (3,28 millió dollár összdíjazás), negyeddöntő:
Nadal (spanyol, 2.) - Chela (argentin, 30.) 7:5, 7:5
Roddick (amerikai, 3.) - Ljubicic (horvát, 8.) 7:6 (9-7), 7:6 (10-8)

WTA-torna, Indian Wells (2,1 millió dollár összdíjazás), negyeddöntő:
Kuznyecova (orosz, 2.) - Vaidisova (cseh, 6.) 4:6, 6:3, 6:4
Bammer (osztrák, 33.) - Golovin (francia, 13.) 6:2, 6:3

Az elődöntőben:
Kuznyecova - Bammer
Li - Hantuchova.