Vágólapra másolva!
Június 2-án csap össze a ringben az ukránok korábbi nehézsúlyú profi ökölvívó világbajnoka, Vitalij Klicsko és az Egyesült Államokban élő, nemrég orosz állampolgárságot felvevő Oleg Maszkajev, a Boksz Világtanács (WBC) bajnoka.

Korábban áprilist rebesgették lehetséges időpontként, ám vélhetően a szorítóba hosszabb szünet után visszatérő, térdsérüléséből mostanra felépülő idősebb Klicsko fivérnek hosszabb felkészülésre van szüksége, hogy a lehető legtökéletesebb állapotba kerüljön a Maszkajevvel vívandó ütközetre.

A dátumot moszkvai sajtóértekezletén közölte Vitalij Klicsko, aki elmondta, hogy a színhely még kérdéses, szóba jöhet München és New York is, de az orosz főváros a legesélyesebb. Hozzátette, hogy sérülése már a múlté, semmi sem veszélyezteti bokszkarrierje folytatását.

A 35 éves ukrán óriás legutóbb 2004. december 12-én bokszolt - akkor a nyolcadik menetben technikai KO-val nyert brit kihívója, Danny Williams ellen -, később viszont az amerikai Hasim Rahman elleni címvédésére készülődve, sorozatos sérülései miatt kénytelen volt visszavonulni.

A profik táborában 35 győzelem és 2 vereség a mérlege.