Vágólapra másolva!
Berki Krisztián az olimpiai bajnok kínai Teng Haj-bint megelőzve győzött lólengésben a tornászok cottbusi Világkupa-versenyén. Női ugrásban Korcsmáros Enikő hetedik lett.

A 2005-ös debreceni Európa-bajnokságon lólengésben aranyérmes Berki Krisztián a cottbusi Világkupa-verseny pénteki selejtezőjében 15,850 pontot kapott, s negyvennégy induló között az olimpiai bajnok kínai Teng Haj-bin (15,950) mögött a második helyen került be a szombati fináléba. Itt azonban fordult a kocka, mert az UTE versenyzője mutatott be jobb gyakorlatot, a pontozók 16,000-ra értékelték, nagy riválisa pedig csak 15,925-öt kapott. A bronzérmes a venezuelai Fuentes lett 15,450-nel.

"Nagyon boldog vagyok! Ami nem sikerült a múlt héten a párizsi Világkupán, az most Cottbusban összejött. Már a selejtező után éreztem, hogy jó formában vagyok. Sikerült hoznom a tavalyi formámat, és fejben már a jövő heti magyar nemzetközi bajnokságra készülök" - nyilatkozta Berki Krisztián, aki egy hete Párizsban bronzérmes lett Teng Haj-bin és az ausztrál Sellathurai mögött.

A cottbusi Világkupa-versenyen még egy magyar döntős volt: a nőknél a térdsérüléséből felépült Korcsmáros Enikő ugrásban a pénteki selejtezőből a 7. helyen bekerült a döntőbe, s itt is 7. lett. Korcsmáros gerendán a 20., felemáskorláton a 23., Gombás Laura ugrásban a 12., felemáskorláton a 25; a férfiaknál Hetrovics Marcell gyűrűn a 13., korláton a 18., nyújtón a 29., Hidvégi Vid lólengésben a 19., talajon a 28. helyen végzett.

"Térdsérülésem óta ez volt az első nemzetközi versenyem, örülök, hogy azonnal sikerült fináléba kerülnöm. Remélem, ahogy haladok a felkészülésben, úgy lesznek egyre jobbak a gyakorlataim" - mondta el Korcsmáros Enikő

Karácsony István szakmai igazgató a következőképpen értékelte a magyar szereplést: "Krisztián gyönyörű gyakorlatot mutatott be, és ezzel az első kitűzött célt, az első Világkupa-győzelmet teljesítette. Hetrovics Marcell biztatóan tornázott, ő nem szerspecialista, a gyűrűn elért tizenharmadik helye szép eredmény. A lányoknál természetesen Korcsmáros Enikő finálés szereplése érdemel dicséretet."