Vágólapra másolva!
Az üzbég Ruszlan Csagajev pontozással legyőzte az orosz Nyikolaj Valujevet, így megszerezte a Boksz Világszövetség (WBA) profi nehézsúlyú világbajnoki címét.

A stuttgarti gála első menetében az üzbég több jó közbeszúrással is jelezte, lehet keresnivalója a nála 41 (!) kilóval nehezebb orosz óriással szemben. Ennek ellenére a mérkőzés első fele gyakorlatilag eseménytelenül telt.

A korábbi amatőr világbajnok Csagajev a hetedik menetre már egyértelműen átvette a kezdeményezést, 34 éves gigantikus ellenfele pedig láthatóan fáradt és lassult. A hajrában Csagajev rendkívül okosan védekezett, így a pontozók döntése értelmében ő lett a világbajnok.

Forrás: MTI

Valujev néz bele ellenfele kesztyűjébe

Csagajev - aki a sportág történetének első üzbég profi világbajnoka lett - pályafutása 23. győzelmét (17 KO) aratta, egyszer pedig döntetlent ért el. Valujev 47. mérkőzésén könyvelte el karrierje első vereségét, azaz nem tudta megdönteni a legendás Rocky Marciano 49 diadalból álló rekordját. Legutóbb 1999-ben a Vitalij Klicsko-Ed Mahone mérkőzésen vett részt két veretlen nehézsúlyú bokszoló világbajnoki összecsapáson.