Vágólapra másolva!
Mintegy egy hónnappal a legjelentősebb idei síkvízi regatta előtt a héten megkezdődött a szegedi MOL Világkupa jegyeinek értékesítése. A május 18. és 20. között sorra kerülő MOL Vk napi belépői 1000 forintos, a három napos bérletek 2500 forintos áron vásárolhatók meg országszerte az Ibusz-irodákban.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség az idén is hű marad önmagához: a legdinamikusabb hazai sportföderáció ezúttal új arculati kampánnyal és új versenyszámokkal csábítja a lelátóra a sportág több tízezer szurkolóját. A MOL Világkupát Kovács Katalin, Kucsera Gábor és Kolonics György népszerűsíti óriásplakátokon és sajtóhirdetéseken, amelyek láttatni engedik: nem csak eredményes, hanem csinos és jó kiállású versenyzők klasszisaink.

A huszonhét hagyományos futam mellett, az új versenyszámok között debütál két pénzdíjas futam: a 4x100 méteres, illetve a 3x100 méteres váltó. A 100 méteres pályán belül minden esetben egymással szemben indítják el a váltók tagjait, így egy stadionnyi hosszban forr majd a víz, és alakulnak ki drámai csaták - épp a lelátók előtt.

A váltó futamok mellett a szegedi MOL Világkupa szervezői a szeptember 8-án és 9-én Győrött sorra kerülő maratoni világbajnokságra is szeretnék ráirányítani a figyelmet, ezért a Vk programjában szerepel hat különleges hosszútávú futam, melynek futószakaszai a tribünök között zajlanak majd.