Vágólapra másolva!
Sastin Marianna ezüstérmet szerzett a szófiai birkózó Európa-bajnokságon az 59 kg-os kategóriában, miután a döntőben vereséget szenvedett a svéd Ida-Theres Karlssontól.

A tavalyi kontinensviadalon bronzérmes magyar versenyző a legjobb négy között a román Ana Maria Miut verte, ugyanott a svéd Ida-Theres Karlsson az orosz Galina Legenykinát győzte le három menetben.

A döntőben Sastin az első menetet 1-0-ra veszítette el, míg a másodikban is északi ellenfele bizonyult jobbnak 2-1 arányban, így megnyerte az összecsapást. A 23 éves magyar versenyző így a 2005-ös világbajnoki ezüstérem után újabb második hellyel gyarapította kollekcióját.

Az 51 kg-ban szereplő Barka Emese bronzérmet szerzett, miután a harmadik helyért vívott mérkőzésen legyőzte a német Alexandra Engelhardtot. A 18 éves magyar versenyző a negyeddöntőben 3-1-es vereséget szenvedett az orosz Zamira Rahmanovától, ám miután riválisa bejutott a fináléba, a vigaszágon a bronzéremért küzdhetett

Barka az első menetet 2-1-re, míg a másodikat 4-2-re nyerte, így összességében jobbnak bizonyult Engelhardtnál, aki a tavalyi moszkvai Eb-n ezüstérmes volt.

"Mindkét versenyzővel elégedett vagyok. Barka Emese junior létére nagyszerű teljesítményt nyújtott a bronzmeccsen, német ellenfelének egy tizedmásodpercig sem adott esélyt. Marianna két remek tusgyőzelemmel jutott el a döntőig, ahol azzal a svéddel találkozott, aki korábban is már legyőzte őt. Most az első menetben Karlsson egyértelműen jobb volt nála, folyamatos fejlefogásaiból egyszer pontot is csinált, amivel nyerte ezt a szakaszt. A másodikban már sokkal jobban birkózott Marianna, végig úgy tűnt, hogy ez meglehet, ám az utolsó pillanatban egy kisebb hiba vereséget eredményezett. Sajnálom őt, sírva jött le a szőnyegről, de mindenképpen dicséret illteti, már csak azért is, mert ez volt idén az első versenye" - nyilatkozta Vatai László szövetségi kapitány.

Szerdán a 48 kg-osok között Sárközi Viktória, 55 kg-ban Szabó Emese, 63-ban Szerencse Mónika, 72 kg-ban pedig Németh Kitti érdekelt.

Eredmények, nők:
51 kg: 1. Szamira Rahmanova (Oroszország), 2. Estera Dobre (Románia), 3. Barka Emese és Maria del Mar Serrano (Spanyolország)

59 kg: 1. Ida-Theres Karlsson (Svédország), 2. Sastin Marianna, 3. Anna Zwirydowska (Lengyelország) és Galina Legenkina (Oroszország)

67 kg: 1. Anna Polovnyeva (Oroszország), 2. Katerina Burmisztrova (Fehéroroszország), 3. Maria Müller (Németország) és Irina Cirkevics (Fehéroroszország)