Vágólapra másolva!
Elsőmenetes kiütést "ígért" a világbajnok Shannon Briggs Szultan Ibragimovnak a június 2-ára, Atlantic Citybe meghirdetett meccsükre, amelynek tétje a Boksz Világszervezet (WBO) nehézsúlyú trónja.

Az amerikai címvédő és az orosz kihívó összecsapását eredetileg március 10-re, New Yorkba, a Madison Square Gardenbe tervezték, de Briggs tüdőgyulladása miatt halasztani kellett. Aztán arról volt szó, hogy Moszkvában ütköznek meg a felek június másodikán, de mostanra csak a dátum maradt meg, a helyszín változott: mégis az Egyesült Államok ad otthont a címmérkőzésnek.

"Nekem mindegy, hol végzek vele röpke idő alatt" - nagyszájúskodott Briggs. "Számomra az se jelentett volna gondot, ha Oroszországban kell ringbe szállnom, s a családja és barátai előtt bánok el vele gyorsan."

"Én egy nagy ütő vagyok" - kérkedett tovább a 35 éves világbajnok, aki profi karrierje eddigi 53 meccse közül csak négyet veszített el, egyszer pedig döntetlenre végzett, viszont 48 győzelméből 42-t kiütéssel szerzett meg.

Az első számú kihívóként vele megküzdő, 32 esztendős Ibragimov amatőrként olimpiai ezüstéremig vitte 2000-ben Sydneyben, majd profinak állva egy döntetlen mellett 20 fellépésén diadalmaskodott. Nem titkolt célja, hogy a királykategóriának is nevezett klasszikus súlycsoportban visszaállítsa a kelet-európai születésű bokszolók hegemóniáját, amelyet éppen az amerikai nehézsúlyú tört meg a fehérorosz Szergej Ljahovics trónfosztásával, november elején technikai KO-val diadalmaskodva a WBO világbajnoka felett.

A másik három nagy világszervezet közül a Boksz Világtanács (WBC) vb-övét az orosz Oleg Maszkajev, a Boksz Világszövetségét (WBA) az üzbég Ruszlan Csagajev, a Nemzetközi Bokszföderációét (IBF) pedig az ukrán Vlagyimir Klicsko őrzi.

Briggs pökhendi kijelentésére amúgy hasonló válasz érkezett Ibragimovtól, aki ennyit mondott: "Az amerikai bajnokok nem annyira éhesek, mint mi, ráadásul Briggs egy puhány alak."