Vágólapra másolva!
Nagy Kyra, Gubacsi Zsófia és Czink Melinda már az első fordulóban búcsúzott a Gaz de France Budapest Grand Prix, 175 ezer dollár összdíjazású budapesti salakpályás nőitenisz-tornán.

Gubacsi az első játszmában még tartotta a lépést a horvát Karolina Sprem ellen, a másodikat azonban simán elvesztette. Nagy kemény küzdelemben szenvedett vereséget a 17 esztendős, rendkívül tehetséges román Sorana Cristeától: az első játszmában a rövidítésben maradt alul, a másodikban simán kiegyenlített, ám ezzel el is lőtte minden puskaporát, az utolsó felvonást ugyanis viszonylag gyorsan elvesztette.

Czink meglepetésre két sima szettben kapott ki a selejtezőből feljutott Andreja Klepactól, így már csak egy magyar teniszező maradt egyesben a főtáblán: szerdán 11 órától Szávay Ágnes a hetedik helyen kiemelt orosz Jelena Lihovcevával találkozik.

WTA-torna, Budapest (175 ezer dollár), 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Sprem (horvát) - Gubacsi Zsófia 7:6 (7-4), 6:1
Cristea (román) - Nagy Kyra 7:6 (7-2), 3:6, 6:3
Klepac (szlovén) - Czink Melinda 6:2, 6:4
Kremer (luxemburgi) - Kirilenko (orosz, 3.) 6:3, 6:4
Szavcsuk (ukrán) - Hradecka (cseh) 6:0, 6:3
Bejgelzimer (ukrán) - Pucsek (fehérorosz) 7:6 (7-4), 6:4
Sucha (szlovák) - Sromova (cseh) 6:7 (5-7), 6:4, 6:4

Álompár a Rómain
A 2004-es athéni olimpia férfi páros teniszbajnoka, a chilei Fernando Gonzalez a legelőkelőbb játékos a Római Teniszakadémián zajló Gaz de France Budapest Grand Prix helyszínén. Bár hétfőn ő is az egyik pályán ütögetett, nem "szállt be" a lányok versenyébe. Ittlétének oka az edzőpálya másik térfelén volt található: az argentin Gisela Dulko ténylegesen a verseny résztvevője, méghozzá a 6. kiemeltje -a világranglistán jelenleg 7. helyen álló Gonzalez őt kísérte el Budapestre


(MTI) / [origo]