Vágólapra másolva!
Megszakadt Janics Natasa kétszeres olimpiai bajnok kajakos és a felkészülését eddig irányító sikeredző, Fábiánné Rozsnyói Katalin kapcsolata - jelentették be kedden, a magyar szövetség sajtótájékoztatóján. A világklasszis versenyző nem kívánta kommentálni a történteket, kérdésre válaszolva csak annyit mondott: "Köszönöm, jól vagyok!", de láthatóan a könnyeivel küszködött.

A szakítás okairól semmit nem árultak el az illetékesek. Angyal Zoltán szövetségi kapitány ugyanakkor úgy fogalmazott: "Az alapozás hosszú időszaka alatt, amikor a versenyzők és az edzők hetekig külföldön, összezárva készülnek, gyakran előfordulnak súrlódások, feszültségek. Ezek aztán vagy rövid időn belül elsimulnak vagy hosszabb távon is fennmaradnak. Mindannyian reméljük, hogy ebben az esetben hamar rendbe jönnek a dolgok."

"Natasa jelenleg klubjában, a Démász-Szegedben edz, jó formában van és nagyon várja a szezon kezdetét" - fűzte hozzá Csonka Gábor, Janics menedzsere, de sem ő, sem maga a sportoló nem kívánt bővebben nyilatkozni.

Janics 2004-ben robbant be a sportág hazai és nemzetközi elitjébe, az athéni olimpián egyesben és Kovács Katalinnal párosban is aranyérmet nyert.

Azóta Kováccsal - aki továbbra is Fábiánné csoportjában készül - sikert sikerre halmoztak a világversenyeken, tavalyelőtt párosban, tavaly pedig párosban és négyesben sem találtak legyőzőre az Eb-n és a vb-n.